Solutii anti-stres

Stresul este o reactie a individului la interactiunea cu mediul profesional, social sau familial si survine cand persoana in cauza nu dispune de resursele, educatia sau aptitudinile necesare pentru indeplinirea solicitarilor sau asteptarilor din mediu. Este cauzat si de evenimente bruste, neasteptate, suprasolicitante, ce creeaza o stare de tensiune, incordare, frustrare si disconfort. Poate surveni…

Sfaturi Practice – Sistemul Imunitar

Despre Sistemul Imunitar am scris in repetate randuri pentru ca o imunitate scazuta te predispune la infectii repetate si te face mai vulnerabil in fata cancerului. De aceea consideram ca este un subiect valoros si amplu. Cum îl puteti reechilibra si sustine? Cum puteti stii ca aveti nevoie de acest lucru? De ce e important…

Cum putem slabi cu ajutorul Medicinei Traditionale?

Inaugurăm seria articolelor alese de voi cu primul subiect ce a câștigat în urma sondajului de pe pagina noastră de facebook, ”Cum putem slăbi sănătos cu ajutorul Medicinei Tradiționale”. Intenționăm să publicăm în fiecare lună câteva propuneri de tratamente și să vă lăsăm pe voi, pacienții, cititorii și prietenii Centrului Pirasan să alegeți ce doriți…

Sistemul energetic al corpului uman

Încununăm seria de articole despre sistemele ce susțin viața organismului uman și interdependența lor cu doar câteva detalii despre sistemul ce stă la baza tratamentelor noastre, sistemul energetic al corpului uman. Medicina tradițională este nu doar medicină, ci și artă. Pentru specialiștii în medicină tradițională nu există secrete în tratarea afecțiunilor, având în vedere că…

Acupunctura și Sistemul tegumentar

Sistemul tegumentar este format din piele si anexele sale glandulare (sudoripare, sebacee si mamare) si cornoase (firul de par si unghia). Pielea este organul care formeaza invelisul extern al corpului cu functie de protectie, termoreglare, metabolica si imunitara. Pielea este formata din epiderm si derm. Epidermul este format dintr-un epiteliu pluristratificat pavimentos cheratinizat. (strat cornos,…

Acupunctura și Sistemul excretor, Rinichii, Căile urinare

Sistemul excretor Sistemul excretor este situat în cavitatea abdominală, sub diafragmă, de-o parte şi de alta a coloanei vertebrale şi este alcătuit din doi rinichi şi din căile urinare: două uretere, o vezică urinară şi o uretră. Rinichii Rinichii au forma unui bob de fasole, culoarea roşie-cafenie şi o lungime de aproximativ 12 cm. În…

Acupunctura si Sistemul respirator

Sistemul respirator este alcatuit din cai respiratorii superioare, inferioare, unitatea respiratorie, cutia toracica, diafragmul si structurile subdiafragmatice. Sistemul respirator are ca principala functie schimbul de gaze. Alaturi de aceasta, el mai indeplineste urmatoarele roluri: generarea vocii, conditionarea aerului, echilibrul acido-bazic, mirosul. Plamanii sunt principalul component al sistemului respirator, alaturi de o intreaga retea de organe…

Acupunctura si Sistemul muscular

Sistemul muscular este alcatuit din totalitatea muschilor care intra in alcatuirea organismului.  Muschii sunt de trei tipuri: -muschi striati, care se prind pe schelet si de aceea se mai numesc si muschi scheletici -muschi netezi, care se gasesc in peretii organelor interne si se mai numesc muschi viscerali sau al organelor interne -muschi striati de…

Acupunctura si Sistemul reproducător (aparatul genital)

Sistemul reproducător (aparatul genital) este un sistem de organe din organism, care lucrează împreună pentru reproducere. Multe substanțe ca hormonii și feromonii sunt de asemenea importante în acest sistem. Organele majore reproducătoare umane includ atât organe interne cât și organe externe. Mai exact acest sistem este alcătuit din gonade (ovar/testicul), căile de excreție ale produselor…

Acupunctura si Sistemul nervos

Totalitate a centrilor nervoși și nervilor care asigură comanda și coordonarea oraganelor și a aparatului locomotor, primirea mesajelor senzoriale și funcțiile psihice și intelectuale, sistemul nervos se află la locul său în embrionul uman începând cu a cincea săptămână de gestație. Elementul principal al sistemului nervos este țesutul nervos, format din neuroni interconectați prin axoni…

Acupunctura și afecțiunile sistemului endocrin

Sistemul endocrin reprezintă totalitatea glandelor endocrine și mixte (care combină ambele funcții: exocrină și endocrină) ale corpului uman. Glandele endocrine secretă hormoni în sânge, pentru a coordona activitatea organismului. La baza sistemului endocrin stă secreția hormonala. Hormonii sunt catalizatori și promotori ai reacțiilor chimice din organism, fiind secretați de către o celulă/un grup de celule…

Acupunctura si afectiunile Sistemului osos

Sistemul osos Sistemul osos este alcătuit din 206 oase, conectate între ele prin articulații, în majoritatea cazurilor. Este de la sine înțeles că este un sistem esențial pentru existența vieții umane. Rolul principal al acestuia este de a suporta greutatea corpului, de a permite mobilitatea acestuia și de a proteja organele interne. Oasele sunt alcătuite…

Acupunctura si afectiunile sistemului circulator

Sistemul circulator El este cel ce realizează mişcarea sângelui prin ȋntreg organismul. Inima şi vasele sanguine sunt cele mai improtante componente ale sistemului circulator. Sistemul limfatic este cea de- a treia componentă a sistemului circulator. În acest articol vom explica beneficiile acupuncturii în menținerea sănătății acestui sistem vital și tratarea afecțiunilor sale. Sistemul vaselor sanguine…

Acupunctura si afectiunile sistemului digestiv

Corpul uman este alcătuit din mai multe sisteme si organe care funcționează împreună ca o singură unitate. Niciun sistem nu îl poate înlocui pe altul, iar funcționarea deficitară a unuia dintre sisteme le afectează pe toate celelalte. Putem afirma că sănătatea corpului uman poate începe din zona stomacului, intestinului subțire si a intestinului gros. Curățenia…

Acupunctura si afectiunile sistemului Imunitar

Anul acesta toată lumea vorbește despre sistemul imunitar de parcă tocmai a fost inventat. Asta ne face să ne reamintim despre natura umană care în loc să prevină și să susțină, își concentrează atenția pe reparat, am spune chiar cârpit, cu zeci de pastile, vitamine, obținute chimic sau soluții care nu țin cont de complexitatea…

Plantele medicamente

Este timpul ca oamenii zilelor noastre să înteleagă ceea ce strămoșii noștri știau și ne-au transmis, că plantele sunt medicamente, dacă sunt folosite corect. Sunt singurele medicamente care nu numai că nu au reacții adverse, dar rolul lor este acela de a păstra ADN-ul uman intact. În consecință plantele anihilează orice corp străin viu sau…

Tincturile PIRASAN

În conditiile de poluare de pe Terra, pe lângã alte cauze de îmbolnăvire ce ni le recitãm zilnic, cum ar fi industrializarea în exces și stressul care ne corodeazã trupul si mintea mai rãu decât orice acid, ne mai și hrãnim din pãmântul în care morții au fost îngropați cu tot cu bolile care i-au…

CREMELE PIRASAN

Este posibil să știți că absorbția prin piele a unor substanțe, este foarte eficientă. De aceea, de exemplu, frecarea gâtului cu o frunzã de nuc aduce mai mult iod pentru tiroidã decât o pastilã. Cremele Pirasan sunt un astfel de tratament. Sunt infuzia unei combinații complexe de plante medicinale, astfel gânditã ca plantele sã își…

Boala Crohn

Boala Crohn este caracterizată de inflamația cronică a peretelui tubului digestiv, în special la nivelul porțiunii terminale a intestinului subțire (ileon) și colonului, însă poate afecta orice segment de la esofag până la anus. Mecanismele principale prin  care se produce boala au legătură cu o tulburare a sistemului imun prin care sunt atacate componente ale…

Rozaceea

Rozaceea este o boală inflamatorie cronică a pielii, manifestată prin roșeață difuză a feței, telangiectazii (mici vase de sânge dilatate) și erupție papulo-pustuloasă (leziuni roșii, în relief, cu conținut tulbure). Se localizează la nivelul nasului, obrajilor, părții centrale a frunții și bărbiei. Apare mai des la femei, însă formele mai severe se regăsesc la bărbați…

Ticurile

Ticurile reprezintă mișcări sau vocalizări (sunete) cu apariție bruscă, sunt repetitive, neritmice, stereotipe, involuntare (uneori pot avea și o componentă voluntară). Pot fi tranzitorii sau persistente și se accentuează în condiții de anxietate crescută. Acestea debutează în copilărie, de obicei în jurul varstei de 7 ani și mult mai rar sub vârsta de 3 ani…

MEDICINA TRADITIONALA – ISTORIE, TRADITIE SI TRATAMENT

Centrul de medicina traditionala Pirasan este condus de catre doctorul Ţuţu Codruţ, specializat in Asia si in Rusia, in tot ceea ce inseamna medicina traditionala. Medicina traditionala este nu doar medicina, ci si arta. A o stapani nu inseamna sa fii absolventul unor cursuri cu durata de trei luni si sa postezi pe un site…

VITILIGO

Vitiligo este o afectiune dermatologica manifestata prin aparitia progresiva a unor depigmentari cutanate sub forma de puncte sau pete. Vitiligo poate aparea la orice varsta si evolueaza diferit, la unele persoane depigmentarile putand stagna ani de zile. Vitiligo nu este o afectiune contagioasa si nu se transmite prin atingere. In general s-a observat o incidenta…

PREVENIREA SI TRATAREA VIROZELOR RESPIRATORII

Virozele respiratorii, provocate de tulpinile actuale, prezinta risc ridicat de infectiozitate si favorizeaza declansarea unor procese patologice mult mai complexe. In viitorul apropiat vom asista la cresterea agresivitatii agentilor virali, intrucat se produc frecvent mutatii ale tulpinilor virale, ceea ce favorizeaza rezistenta acestora la medicatie alopata. Rolul medicatiei alopate este de a stopa dezvoltarea acestor…

VERUCILE

Verucile (negii) apar ca urmare a infectiilor si virusurilor care trec prin sistemul imunitar al corpului si distrug celulele T. Celulele T sunt celule create ca sa lupte cu virusurile de acest tip. In cazul in care sistemul imunitar este slabit, virusurile au posibilitatea de a produce mici formatiuni la nivelul pielii. Verucile care cresc…

ULCERUL PEPTIC

Ulcerul peptic apare ca zone circumscrise de eroziune cu localizare la nivelul mucoasei digestive a stomacului sau duodenului, începând de la mucoasă și ajungând mai profund, la nivelul seroasei. Aceste întreruperi ale continuității peretelui digestiv pot fi unice sau multiple. Prevalența în populația generală se estimează la 10 – 20 %. Ulcerul peptic poate să…

TUMORILE SANULUI – TRATAMENTE TRADITIONALE

In tratamentele aplicate in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan pentru afectiunile mamare benigne,acupunctura, in asociere cu fitoterapia, s-a dovedit o tehnica eficienta de tratament, actionand pentru resorbtia formatiunilor si tratarea cauzelor care au generat dezvoltarea lor. In cazul tumorilor maligne reusita tratamentului este influentata de stadiul bolii in momentul inceperii tratamentului, de afectiunile asociate…

TUBERCULOZA PIELII

Este o afectiune a sistemului imunitar in care organismul isi ataca propriile tesuturi conjunctive. Aceasta afectiune se manifesta, cu precadere, in randul femeilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani si in randul populatiei Africii, Americii si Asiei. Aceste populatii dezvolta mai mult aceasta afectiune decat europenii. Simptomele includ: dureri in incheieturi, febra,…

TROMBOFLEBITA

Tromboflebita este o afecțiune a sistemului venos care se manifestă prin inflamarea pereților venoși și producerea unor trombi (cheaguri de sânge) care pot obtura parțial sau total venele. Cel mai adesea afectează venele superficiale ale membrelor inferioare, însă se poate localiza și în alte zone ale sistemului circulator, afectând venele pelvine și ale membrelor superioare.…

TRATAMENTUL AFECTIUNILOR IN MEDICINA TRADITIONALA – Imbatranirea III

IMBATRANIREA III Stresul este unul dintre principalii factori ce declanseaza si intretin dezechilibrele functionale ale sistemului uman si procesele de imbatranire. Este dovedit faptul ca factorii de stres extrem declanseaza moartea prematura. Fiecare om, pentru sanatatea si confortul sau, este obligat sa depuna efort pentru evitarea stresului si sa descopere placerea de a trai. Pentru…

TRATAMENTUL AFECTIUNILOR IN MEDICINA TRADITIONALA: IMBATRANIREA II

IMBATRANIREA II Organele principale ale corpului uman trebuie detoxificate permanent. Tratamentele se aplica la nivelul stomacului, intestinului subtire si gros, rinichi, ficat, plamani si piele. Un rol foarte important il are sistemul limfatic. In perioada detoxifierii organismului, pentru fiecare organ trebuie calculate exact ce plante medicinale vor fi administrate, astfel incat tratamentul sa nu deranjeze…

TRATAMENTUL AFECTIUNILOR IN MEDICINA TRADITIONALA: IMBATRANIREA I

IMBATRANIREA I Este recunoscut faptul ca locuitorii din zona muntilor Himalaya, ca si medie de viata, traiesc cel mai mult. Mediul de viata curat este cel care le mentine sanatatea si le asigura longevitatea: aerul este nepoluat, apa potabila este foarte putin atinsa de poluare, terenurile pe care traiesc si isi desfasoara munca zilnica sunt…

TRATAMENT NATURIST RESTABILIRE ECHILIBRU METABOLIC

Dezechilibrele metabolice sunt cauza principala a aparitiei afectiunilor cronice, slabesc sistemul imunitar si il vulnerabilizeaza in fata agentilor patogeni din mediu: bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti etc. Odata ce au patruns in organism, acesti agenti patogeni vor declansa o serie de reactii imunitare ce deterioreaza activitatea biologica, psihica si afectiva. Netratate, tulburarile metabolice si imunitare au…

STRESUL – TRATAREA SI COMBATEREA EFECTELOR NEGATIVE

Evenimentele cu factor de stres moderat sau pozitiv (eustres) antreneaza si vitalizeaza organismul, activand toate resursele de care dispune individul pentru a indeplini o sarcina sau a depasi o situatie dificila. Stimuleaza capacitatea de adaptare a individului pentru atingerea unui tel, a unui obiectiv astfel incat sa fie indeplinita o cerinta, o necesitate profesionala sau…

STIMULAREA IMUNITATII LA COPII

Pentru a asigura o dezvoltare armonioasa copilului, organismul sau trebuie pregatit sa lupte cu virusurile si bacteriile din mediul inconjurator, in special inainte de integrare in colectivitate: gradinita, scoala etc. La copii, curele de stimulare si fortifiere a organismului se recomanda a fi urmate la inceputul fiecarui anotimp, intrucat exista o ciclicitate a ritmului terestru…

TRATAMENT NATURIST STERILITATE

Sterilitatea este o conditie ce afecteaza capacitatea femeilor si a barbatilor de a concepe copii sau reprezinta incapacitatea femeilor de a duce la termen o sarcina. Diagnosticul de sterilitate poate fi stabilit in urma unor analize de specialitate. Se recomanda realizarea acestor analize cuplurilor care au avut contacte sexuale neprotejate mai mult de un an,…

SPONDILOZA CERVICALA

Spondiloza cervicala este o afectiune reumatica degenerativa a colonei vertebrale si a discurilor intravertebrale din zona cervicala, manifestata printr-o ingustare a canalului medular cervical si a gaurilor de conjugare, aparitia unor formatiuni osoase denumite osteofite si lezarea cordonului medular si a radacinilor spinale. Ingustarea canalului medular prezinta riscul de aparitie a mielopatiei cervicale si a…

SPONDILITA ANCHILOZANTA

Tratamentele traditionale permit recuperarea functionala a bolnavului de spondilita anchilozanta prin stoparea procesului inflamator si tratarea deformarilor articulare, astfel fiind minimalizate si simptomele pana la neutralizarea lor. Spondilita anchilozanta necesita aplicarea unui tratament corespunzator pentru a preveni pierderea totala a mobilitatii coloanei vertebrale si incapacitarea bolnavului de a mai efectua corespunzator activitati fizice. Forma de…

SINDROMUL OVARELOR POLICHISTICE

Sindromul ovarelor polichistice (SOP) denumeste o afectiune endocrina feminina manifestata prin menstruatie neregulata sau amenoree (intreruperea ciclului menstrual), sangerari vaginale anormale, sterilitate, hirsutism (pilozitate excesiva), alopecie (caderea parului), acnee, ten gras, pigmentari cutanate, obezitate, tulburari metabolice (in special rezistenta la insulina si diabet) si complicatii cardio-vasculare (cel mai frecventa hipertensiune arteriala). Organismul feminin trece printr-un…

Sindromul Meniere (Hidropsul endolimfatic)

Sindromul Ménière este o afecțiune a urechii interne și se manifestă prin crize care constau în acufene (zgomote percepute anormal la nivelul urechii: țiuituri, păcănituri etc.), vertij (senzația de rotație a corpului și a obiectelor din jur) instalat brusc, hipoacuzie (scădera auzului) imediată cu revenirea lentă a auzului, senzație de plenitudine la nivelul urechii interne,…

Sindromul hiperkinetic (deficitul de atenție – ADHD)

Sindromul hiperkinetic (deficitul de atenție – ADHD) Sindromul hiperkinetic cu deficit de atenție se caracterizează prin hiperactivitate, neatenție, comportament dezordonat, impulsivitate, manifestări persistente instalate în perioada copilăriei, cel mai frecvent înainte de vârsta de 7 ani. Acest sindrom poate continua și în viața de adult, situație în care hiperactivitatea este mai puțin evidentă, aceasta fiind…

Sindromul cerebelos

Sindromul cerebelos reprezintă un complex de simptome cauzate de lezarea cerebelului sau a căilor cerebeloase. Cerebelul este situat în loja posterioară a cutiei craniene, în spatele trunchiului cerebral și este alcatuit din emisferele cerebeloase și vermis (partea mediană aflată între cele două emisfere). Funcțiile sale includ coordonarea mișcărilor, reglarea tonusului muscular și menținerea echilibrului, fiind…

SINDROMUL BURNOUT

Utilizat pentru a denumi simptomele cauzate de suprasolicitarea fizica si psihica a organismului, termenul de sindrom bournout se refera in special la efectele nefaste ale suprasolictarii profesionale. Daca in trecut aceasta suprasolicitare era produsa de conditiile aspre de munca (incaperi suprapopulate, neaerisite, iluminate neadecvat, temperaturi foarte joase sau foarte ridicate, utilaje si echipamente neperformante etc.)…

SCOLIOZA

Definita ca o deviere laterala a coloanei vertebrale, scolioza afecteaza nu doar structura coloanei vertebrale ci si functiile centrilor nervosi situati la nivelul maduvei spinarii, motiv pentru care devierile vertebrale au si urmari neurologice. Acesti centri nervosi coordoneaza activitatea organelor din corp. Presiunea exercitata asupra lor va determina o functionare defectuoasa a anumitor organe si…

SCLEROZA MULTIPLA

Afectiune a sistemului nervos central, scleroza multipla este caracterizata printr-o demielinizare a structurilor nervoase, respectiv printr-o distrugere a tecii fosfo-lipido-proteice ce acopera fibrele nervoase. Ca localizare demielinizarea afecteaza mai ales creierul, maduva spinarii si nervii optici. Din punct de vedere fiziologic, aceasta degradare a sistemului nervos intrerupe circulatia impulsurilor nervoase si se traduce prin deficiente…

SCLERODERMIA

Sclerodermia sau scleroza sistemica este o afectiune multisistemica, din categoria colagenozelor, manifestata printr-o proliferare patologica a celulelor de colagen in organism si depozitarea excesiva a acestora si a altor proteine extracelulare in tegumente si in tesuturi. Aceste procese vor determina o fibrozare a tegumentelor, vaselor sangvine, a tractului gastro-intestinal, a inimii, a plamanilor si a rinichilor.…

BENEFICIILE ACUPUNCTURII IN PERIOADA SARCINII

Acupunctura si fitoterapia ajuta femeile gravide sa parcurga mai usor perioada sarcinii dar mai ales favorizeaza o dezvoltare armonioasa a fatului, prin revigorarea organismului si metabolismului matern si imbunatatirea functiilor imunitare materne. Prin tratamente traditionale pot fi tratate si complicatiile specifice perioadei de sarcina: risc de avort spontan, diabet gestational, sarcina toxica (disgravidie), preeclampsie, viroze…

RINITA ALERGICA

Rinitele sunt frecvent întâlnite în populație și au cauze variate, cum ar fi cele infecțioase, alergice, ocupaționale, medicamentoase și hormonale. Având în vedere că bolile alergice au devenit din ce în ce mai răspândite, un loc important printre acestea îl ocupă rinita alergică. Această boală, care afectează preponderent copiii și adulții tineri, implică inflamația de…

REVIGORARE CARDIO-VASCULARA

Bolile cardio-vasculare sunt principala cauza de mortalitate la nivel mondial, cat si in Romania. Riscul de imbolnavire scade prin aplicarea unor tratamente de revigorare a sistemului cardio-vascular. De ce este important sa avem un sistem circulator sanatos? Sistemul circulator are un rol vital in mentinerea unui organism sanatos, intrucat toate organele si tesuturile sunt alimentate…

RESTABILIREA ECHILIBRULUI IMUNITAR

Functionarea normala a sistemului imunitar este vitala pentru sanatatea organismului uman. Rolul sau este de a proteja organismul de agentii patogeni din mediu: bacterii, virusuri, ciuperci, protozoare si paraziti, dar si de a participa la distrugerea si eliminarea celulelor disfunctionale, moarte sau tumorale. Desi este supus permanent influentelor din mediu extern, in conditii normale de…

PSORIAZISUL

  Psoriazisul este o boală cronică inflamatorie sistemică, mediată imunologic, având la bază o predispoziție genetică (prin implicarea mai multor gene) la care se adaugă factorii de mediu declanșatori (infecții, traumatisme, medicamente etc.). Aceasta este caracterizată  prin tulburări complexe ale creșterii și diferențierii epidermului (celulele din  stratul superficial al pielii mor prea repede). Asociază anomalii…

PREVENIREA GRIPEI

Specialistii in medicina traditionala recomanda in primul rand tratamentele pentru prevenirea gripei, tocmai din cauza contagiozitatii ridicate si a mutatiilor periodice prin care trec tulpinele de virusuri. Prin intarirea barierei imunitare a organismului, corpul este protejat de atacul mai multor tulpini de virusuri, cat si de ceilalti factori daunatori din mediu: bacterii, microbi, toxine, poluare,…

PIELONEFRITA

Pielonefrita este o infectie bacteriana a tractului renal superior ce imbraca doua forme: acuta sau cronica. De obicei, infectia este localizata la nivelul unui singur rinichi, cuprinzand tesutul interstitial renal si bazinetul renal. In marea majoritate a cazurilor pielonefrita este cauzata de: infectii ale vezicii renale (cistita, uretrita, prostatita) ce nu raspund la tratament sau…

PARKINSON

Afectiunea Parkinson este o afectiune a sistemului nervos central, caracterizata prin degenerarea acestuia si este cauzata de afectarea celulelor cerebrale sau distrugerea unei parti dintre ele. Afectiunea este asociata proceselor de imbatranire dar nu numai, fiindca si persoanele tinere pot fi afectate, din cauza faptului ca au suferit encefalita in diferite forme, intoxicatie cu metale…

PARAZITOZA

Este alta afectiune care aduce grave prejudicii corpului uman. Foarte multi oameni au paraziti, dar nestiind de prezenta lor, nici nu se trateaza. Pentru un bolnav care ajunge la medic cu oboseala cronica, inflamatie in zona inghinala, vaginala sau candida si cu multe alte simptome, medicii de medicina alopata ii prescriu un tratament fara sa…

PARODONTOZA

Gingiile au culoarea roz si nu sangereaza decat in cazuri foarte rare. 80% din populatia Terrei sufera de infectii ale gingiilor intr-o forma sau alta. Cele mai dese afectiuni sunt gingivitele si paradontoza. Cu parere de rau, se observa ca oamenii nu dau atentie suficienta la timp si paradontoza se instaleaza fara ca sa fie…

PANCREATITA CRONICA

Pancreatita cronica este un proces inflamator continuu al tesutului pancreatic, ce lezeaza structura pancreasului si perturba functiile acestuia. In timp, pe masura ce afectiunea evolueaza, se dezvolta insuficienta endocrina si exocrina a pancreasului. Ca modificari morfologice pot aparea: fibrozarea locala sau difuza a tesutului pancreatic, calcificari parenchimatoase si chisturi pancreatice. Pancreasul capata un aspect atrofiat…

OTITA

Infectia urechii este o afectiune situata pe primul loc in evidentele medicilor pediatri. Pana la varsta de trei ani, patru din cinci copii ajung la medic din aceasta cauza. In cifre, acest lucru inseamna in jur de 124 de milioane de consultatii anual, doar pentru aceasta afectiune. Aceasta sensibilitate este cauzata de inflamatia celulelor tesutului…

OSTEOPOROZA

Este o afectiune grava, caracteristica mai ales sexului feminin si care intervine putin inainte de menopauza sau imediat dupa. Osteoporoza este o afectiune care distruge sistemul osos, incheieturile, schimba forma oaselor, iar procesul acesta este extrem de dureros. Acest proces se instaleaza deoarece maduva pierde din vitamine, siliciu, fosfor si calciu. Factorii de risc pentru…

OBEZITATEA – CAUZE SI OPTIUNI DE TRATAMENT

Obezitatea este caracterizata de cresterea greutatii corporale peste nivelul optim, din cauza acumularii in exces a tesutului adipos. Obezitatea reflecta existenta unor puternice dezechilibre hormonale in corp, fiind una dintre cele mai comune afectiuni ale societatii moderne. Conform unor statistici realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, peste 300 de milioane de adulti din totalul populatiei…

NODULII TIROIDIENI

Tumefieri ale glandei tiroide, nodulii tiroidieni sunt cea mai frecventa afectiune a sistemului endocrin, afectand atat barbatii cat si femeile. In cele mai multe cazuri este vorba despre tumori benigne, insa exista si risc de malignizare (in contexte particulare). Prin urmare se recomanda aplicarea unui tratament corespunzator, chiar si in cazul nodulilor benigni. In primul…

NEVROZA

In medicina traditionala acupunctura si plantele medicinale sunt utilizate de milenii pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos, inclusv a celor de natura psihogena cum este cazul nevrozelor. Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat eficienta acupuncturii in normalizarea activitatii psihicului uman si relaxarea sistemului nervos de tensiunea acumulata prin stres, suprasolicitari mentale sau traume psihice. Nevroza este…

NEUROPATIA

Picioarele si talpile sunt partile componente ale corpului care permit si asigura miscarea individului. In prezent, problemele legate de picioare si talpi afecteaza foarte multi indivizi anual. Este adevarat ca exista cazuri in care durerea trece de la sine, dar sunt situatii in care picioarele si talpile sunt afectate atat de grav, incat se ajunge…

MENOPAUZA

Este considerata incheierea fazei de reproducere a femeii. In majoritatea cazurilor, aceasta faza intervine intre varsta de 45-50 de ani, dar intr-un procentaj mai mic, faza aceasta, numita menopauza, intervine intre 40-60 de ani. Menopauza poate fi declansata mai devreme, din cauza interventiilor chirurgicale asupra uterului, ovarelor sau din cauza altor tipuri de afectiuni. Menopauza…

LIMFEDEMUL

Limfedemul se manifesta prin inflamarea ganglionilor limfatici din zona mainilor si a picioarelor si, in cazuri rare, si din alte parti ale corpului, cum ar fi capul si intestinele. Paralel cu inflamarea ganglionilor, se manifesta si prin ingrosarea pielii si prin scurgerea lichidului limfatic, atunci cand la nivelul pielii sunt prezente leziuni sau plagi –…

LIFTING FACIAL PRIN ACUPUNCTURA SI FITOTERAPIE

Cu trecerea timpului pielea isi pierde din frumusete si elasticitate. Orice femeie doreste sa isi mentina tenul tanar cat mai mult timp. Dar actiunea factorilor nocivi din mediu si procesele biologice de imbatranire ale organismului afecteaza aspectul pielii si al tenului. Ca raspuns la nevoile mondiale ale femeilor, industria cosmetica si cea a chirurgiei plastice…

LEZIUNILE MEDULARE

Actiunea acupuncturii si proprietatile curative ale plantelor permit administrarea unor tratamente de regenerare medulara pacientilor suferinzi de leziuni medulare partiale. In contextul unei distrugeri totale a segmentului medular, se aplica proceduri de revitalizare si tonifiere a sistemului osteo-articular si neuro-muscular, de revitalizare a tesuturilor si organelor, astfel asigurandu-se o mai buna functionare a organismului ca…

LEUCEMIA

Denumita si “cancerul sangelui”, leucemia este o afectiune maligna progresiva, manifestata prin proliferarea excesiva si haotica a precursorilor celulelor sangvine. Celulele sangelui sunt produse de maduva osoasa, in colaborare cu organele tezaur (rinichi, plamani, pancreas-splina, ficat si inima), fiecare indeplinind un rol specific in organism: leucocitele sau celulele albe au rol vital in imunitatea organismului,…

INSOMNIA

Insomnia este definita ca o afectiune manifestata prin tulburarea somnului si dereglarea proceselor metabolice de refacere desfasurate in timp ce dormim. Insomnia este una dintre cele mai frecvente afectiuni, avand o incidenta mai ridicata in randul femeilor si al varstnicilor. Procesul natural de odihna nocturna este afectat ca urmare a: Imposibilitatii de a adormi, chiar…

HIPOTIROIDIA

Hipotiroidia este o disfunctie a glandei tiroide, manifestata prin scaderea concentratiei de hormoni tiroidieni secretati (T4 sau tiroxina si T3 sau triiodotironina). Scaderea secretiei de hormoni tiroidieni va determina incetinirea schimburilor metabolice si a numeroase procese din organism, intrucat acesti hormoni sunt implicati in activitatea sistemului cardio-vascular, respirator, digestiv, nervos si in consumul energetic din…

HIPOGLICEMIA

Hipoglicemia reprezinta afectarea organismului uman in ceea ce priveste capacitatea de a metaboliza carbohidratii si se caracterizeaza prin existenta in sange a unui nivel redus de glucide, sub limita normalului. Avand in vedere faptul ca glucoza este foarte importanta pentru functionarea optima a creierului, nivelul redus al acesteia cauzeaza disconfort la nivelul sistemului nervos central…

HIPERTIROIDIA

Hipertiroidia este o afectiune endocrina, caracterizata prin hiperactivitatea glandei tiroide si hipersecretia hormonilor tiroxina (T4) si triiodotironina (T4). Tiroida este glanda endocrina situata sub marul lui Adam, ce regleaza prin secretia hormonilor tiroidieni activitatea sistemului cardio-vascular, respirator, digestiv, nervos, a metabolismului bazal etc. Din acest motiv, hipersecretia glandei tiroide va antrena o accelerare a metabolismului…

HIPERTENSIUNE ARTERIALA (HTA)

Hipertensiunea arteriala este o afectiune a sistemului cardio-vascular manifestata prin cresterea anormala a tensiunii arteriale. Cu cat valorile tensiunii sunt mai mari, cu atat mai pronuntate sunt deteriorarile sistemului cardio-vascular si ale altor organe. Diagnosticul de hipertensiune arteriala se stabileste de catre medicul specialist prin masurarea tensiunii arteriale in stare de repaus, la cel putin…

HIDROSALPINX

Cauza frecventa a tulburarilor de fertilitate si a sterilitatii feminine, hidrosalpinxul este o afectiune a sistemului genital, inscrisa in categoria salpingitelor. Se manifesta prin blocarea trompelor uterine de acumularea unui lichid seros sau clar, ceea ce nu permite accesul spermatozizilor pentru fecundarea ovulului. Fluidul poate fi nociv pentru o eventuala sarcina; motiv pentru care interventiile…

HERPESUL

Herpesul afecteaza 80% din populatia Terrei. Herpesul are diferite forme si manifestari. In trecut, herpesul ocupa prima pozitie in lista virusurilor, insa, din cauza gravitatii si complexitatii sale, HIV (virusul care provoaca SIDA) a trecut pe prima pozitie a clasamentului. Revolutia sexuala din anii 1950-1975 a favorizat raspandirea herpesului genital. Alta forma de herpes este…

HEPATITA

In medicina clasica, reabilitarea pacientului este in functie de starea ficatului. In medicina traditionala orice tip de hepatita este tratabil, la fel si restabilirea  functionarii normale a ficatului. Specialistul in medicina traditionala stabileste tehnicile de acupunctura, extractele din plante (care contin obligatoriu silimarina si multe altele plante). Specialistul in medicina traditionala stabileste si regimul de…

HELATIOTERAPIA

Helatioterapia este una dintre cele mai interesante terapii existente in practica si istoria medicinei umane. Daca metodologia sa ar fi cunoscuta si aplicata la nivel mondial, s-ar salva anual milioane de vieti. Metoda Helatio are efecte uimitoare in special asupra suferinzilor de AVC, a persoanelor cu boli cardio-vasculare, a diabeticilor, a persoanelor cu circulatie periferica…

GLOMERULONEFRITA

Glomerulonefrita este o afectiune renala manifestata prin inflamarea glomerulilor (unitati renale de filtrare, cu forma de ghem), afectand astfel capacitatea rinichilor de a filtra si de a elimina excesul de lichide si reziduuri toxice din sange. Glomerulonefrita poate fi acuta, cu un debut brusc si manifestari puternice, sau cronica, cu o evolutie lenta si in…

GLAUCOMUL

Afectiune oftalmologica manifestata prin cresterea tensiunii intraoculare, distrugerea fibrelor nervoase optice si ingustarea campului vizual, glaucomul prezinta o evolutie lenta si insidioasa, cu manifestari minime in stadiile primare. In general, pacientul observa modificarile campului vizuale abia in stadiile avansate pentru ca, desi fibrele nervului optic sunt distruse, capacitatea de a vedea nu este afectata din…

FOBIILE

Fobiile sunt frici irationale produse de diferite locuri, lucruri sau situatii. Fiinta umana afectata de aceasta afectiune intra in panica instinctiva cand se confrunta cu obiectul sau motivul fricii. Sunt cateva tipuri de fobii. Prima fobie, de care sufera 20% din populatia Terrei, este cea provocata de diferite animale, inaltimi, persoane, procedee medicale, lifturi, apa,…

FIBROMUL UTERIN

Fibroamele si metroragiile au o incidenta crescuta in randul femeilor care au depasit varsta de 35 de ani, una din trei femei sufera de acest tip de afectiuni. Studiile in domeniu au aratat ca femeile afroamericane sunt cele mai predispuse spre aceste afectiuni. Fibroamele si metroragiile sunt premergatoare formarii tumorilor benigne sau maligne din tesutul…

ENDOMETRIOZA

Endometrioza este una dintre enigmele medicinei alopate moderne, fiind considerata o afectiune incurabila. Din aceste motive, la nivel mondial nu s-a stabilit inca un tratament alopat care sa vindece endometrioza. In general sunt prescrise calmante pentru reducerea durerilor cauzate de afectiune si tratamente hormonale pentru reglarea menstruatiei. Medicina traditionala dispune de terapii a caror eficienta…

MIGRENA (DURERILE DE CAP)

Foarte multi oameni sufera de dureri de cap si migrene. Cateodata durerea este suportabila, dar in unele cazuri este foarte puternica, aducand bolnavul in pragul agoniei. Migrenele se caracterizeaza prin disconfort intens, pulsatie usoara pana la pulsatie acuta si presiune in cap. Migrenele sunt rezultatul reactiei alergice la anumite substante, produse alimentare sau mediu. Migrena…

DISMENOREEA

Dismenoreea se manifesta de obicei prin crampe premenstruale. Acest sindrom este caracteristic pentru multe femei din lumea intreaga. Cu toate acestea, perioadele dureroase nu ar trebui sa fie considerate un proces inevitabil in cadrul ciclului menstrual. Acestea pot fi evitate. Dismenoreea se manifesta prin contractii ale uterului. Acestea sunt declansate de receptorii din mucoasa uterului…

DISFUNCTII IN TIMPUL SARCINII

A ramane gravida si a naste un copil este motiv de fericire si vitalitate, dar in acelasi timp se pot ivi si probleme fizice. In primele trei luni ale sarcinii creste nivelul anumitor hormoni, ceea ce scade concentratia de acid clorhidric din stomac, provocand o slabire a functionalitatii muschilor care conduc hrana spre aparatul digestiv…

DISCOPATIA LOMBARA

Discopatia lombara este o afectiune a coloanei vertebrale, manifestata prin modificari degenerative ale discurilor intervertebrale din zona lombara. Ce sunt discurile intervertebrale? Coloana vertebrala este alcatuita din vertebre suprapuse. Fiecare vertebra are un orificiu in mijloc. Prin suprapunerea lor se formeaza canalul intravertebral, unde este localizata maduva spinarii. Intre vertebre se situeaza discurile intervertebrale, formatiuni…

DISCHINEZIA BILIARA

Dischinezia biliara denumeste o dereglare a mecanismului de evacuare a bilei, dereglare datorata unor disfunctii motrice la nivelul veziculei biliare, a canalului coledoc sau a sfincterului Oddi (intrarea canalului coledoc in duoden). Rolul veziculei biliare in organism Vezicula biliara este un organ de dimensiuni mici, localizat sub ficat. Comunica cu ficatul prin ductul hepatic. Are…

DIAGNOSTICAREA, STAPANIREA SI TRATAREA CANCERULUI

In cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan se trateaza orice tip de cancer, din faza incipienta si pana la faze avansate, prin medicina traditionala complexa, aplicand si principii tibetane. Cancerul are legatura cu starea psihica a pacientului ca individ, cu particularitatile lui, modul de viata si multi alti factori care, asociati, declanseaza inmultirea celulelor cancerigene.…

DIABETUL ZAHARAT

Diabetul este o alta afectiune care afecteaza anual intre 25 si 50 de milioane dintre locuitorii planetei. Afectiunile de orice tip s-au accentuat in ultimii 35 de ani. Diabetul corespunde, ca si numar de cazuri in statisticile medicale, cu procentajele infarctului miocardic. Ambele tipuri de diabet, in mare parte, sunt interconectate. Diabetul este produs de…

DERMATITA

Dermatitele sunt cunoscute ca afectiuni cu spectru larg, afectand pielea. In mod normal se manifesta ca eruptie rosie, cu descuamare si herpes. Pot fi insotite de urticarie, usturimi si dureri. Unul din tipurile de dermatita este dermatita de contact, care este rezultanta impactului pielii cu toxine provenind din flora. Flora produce si uleiuri otravitoare care,…

TRATAMENTUL DEPRESIEI

Nu exista fiinta umana imuna la depresie. Depresia este un raspuns normal la o situatie data. Cand starea noastra de tristete sau proasta dispozitie persista si ne impiedica sa avem legaturi normale cu societatea, inseamna ca avem depresie clinica sau persistenta si este necesar sa consultam un medic, ca sa gasim remediul. In ultima perioada,…

COLITA ULCERATIVA

Colita ulcerativa este cea mai frecventa afectiune inflamatorie a intestinului. Produce ulceratii in special in zona sigmoidului si a rectului, avand o incidenta ridicata in randul femeilor. In cazurile avansate ulceratiile se extind, capatand caracteristicile unei colite extensive. Ca evolutie, colita ulcerativa se prezinta cu perioade lungi de remisie si perioade de exacerbare. In perioadele…

CISTITA

Inflamatie a vezicii urinare, la care sunt predispuse in special femeile, cistita poate cuprinde si uretra, manifestandu-se atat in forme acute cat si cronice sau recurente (cu recidive frecvente, desi tratamentele aplicate actioneaza temporar). Ca simptomatologie, tabloul clinic al cistitei se prezinta prin: disurie (disconfort la urinat) mictiuni frecvente (nevoia de a urina foarte des)…

Ciroza hepatica

Ficatul îndeplinește multiple funcții cu rol vital în menținerea stării optime de funcționare a organismului. Printre cele mai importante se numără: stocarea energiei, filtrarea toxinelor și reziduurilor din sânge, secretarea bilei și implicarea în procesele digestive, depozitarea vitaminelor A, D, E, K și B; produce colesterolul, fibrinogenul, protrombina (proteină cu rol în coagularea sângelui), este…

CAUZELE APARITIEI AFECTIUNILOR CRONICE

Fiinta umana este sanatoasa doar in perioada vietii intrauterine. O data cu prima respiratie a copilului, celulele din corpul uman incep sa moara. Organismul are capacitatea de a elimina reziduurile produse de moartea celulelor pana la varsta de 17 ani, dupa aceasta varsta pierde aceasta capacitate. Reziduurile acumulate in corp se depun pe organele interne…

CARDIOMIOPATIA

Cardiomiopatia, denumita si cardiopatie, este o afectiune a miocardului, manifestata prin modificari structurale ale tesutului muscular cardiac, prin dereglarea activitatii cardiace si prin reducerea functiilor cardiace. Pe masura ce cardiomiopatia avanseaza scade si capacitatea inimii de a pompa sange in organism. Daca este neglijata, cardiomiopatia poate produce: insuficienta cardiaca (din cauza deteriorarii miocardului inima nu…

CANDIDA

Candida este o afectiune produsa de prezenta si dezvoltarea ciupercii CANDIDA ALBICANS in organism. Candida se poate extinde pe piele, gura, la nivelul organelor genitale, in stomac si de acolo poate distruge orice organ. Trebuie subliniat ca prezenta acestei ciuperci in organism este benefica, fiindca ajuta la echilibrarea metabolismului in organism. In clipa in care…

CANCERUL VEZICULEI BILIARE

Cancerul veziculei biliare este cea mai frecventa forma de cancer hepatobiliar, prezinta risc ridicat de invazivitate si diseminare, avand si un risc de mortalitate foarte ridicat. In ciuda acestor aspecte nefavorabile, tratamentul cancerului de vezicula biliara in medicina traditionala ofera sanse de recuperare, chiar si in cazul in care procesul de metastazare a debutat. Asocierea…

CANCERUL PULMONAR

  Cancerul bronho-pulmonar este cea mai frecventă formă de cancer și înregistrează anual cea mai mare rată a mortalității, datorată în general diagnosticării tardive a tumorii, deoarece evoluează o perioadă mare de  timp fără simptome. Predomină la bărbați și este pe locul II la femei, după cancerul de sân. Neoplasmul bronho-pulmonar are un grad mare…

CANCERUL DE SAN

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer  la femei, reprezentând una dintre principalele cauze de mortalitate prin neoplazie. Numărul de cazuri diagnosticate anual este în creștere, însă rata mortalității a scăzut, fapt datorat în mare parte depistării precoce și îmbunătățirii opțiunilor terapeutice. Majoritatea deceselor se înregistrează în contextul recidivelor și dezvoltării metastazelor. Aproximativ…

CANCERUL DE COL UTERIN

Diagnosticarea timpurie a cancerului de col uterin si aplicarea unui tratament corect sporesc sansele de refacere. Se evita astfel si indepartarea tesutului afectat prin histerectomie sau alte proceduri ce afecteaza integritatea aparatului genital. Exista si sanse, daca varsta permite, ca dupa finalizarea tratamentului pacienta sa poata concepe copii. Diagnosticarea cancerului de col uterin se realizeaza…

CANCERUL – TRATAMENTE TRADITIONALE

Cancerul face parte dintr-un grup de afectiuni in care unele celulele se diferentiaza, prin structura si ritm de regenerare, de cele normale. Odata declansat procesul malign, celulele se inmultesc foarte repede, ocupa si distrug restul celulelor. Diseminarea sau metastazele inseamna raspandirea acestor celule in organism, pe cale limfatica sau sangvina. Cancerul ataca orice organ sau…

CANCERUL TIROIDIAN

Dezvoltarea unei tumori maligne la nivelul glandei tiroide deregleaza functiile tiroidiene si implica tulburari hormonale ce vor afecta profund organismul. Glanda tiroida este situata in fata traheei si coordoneaza prin hormonii tiroidieni ritmul cardiac, tensiunea arteriala, temperatura corpului, activitatea metabolismului bazal si a metabolismului lipidic, nivelul de calciu din organism si metabolismul sistemului osos; contribuie…

CANCERUL COLORECTAL

Tipurile de cancer cu punct de origine in rect sau anus poarta denumirea de cancer colorectal. Formatiunile debuteaza prin aparitia unor polipi adenomatosi cu dimensiuni mici sau a unor leziuni precanceroase, cu simptomatologie redusa sau chiar absenta. Simptomele pot intarzia sa apara chiar si dupa transformarea acestor polipi sau leziuni in formatiuni neoplazice. Simptome Dupa…

BRONSITA

Bronsita este produsa in general de un agent viral si se manifesta prin inflamarea mucoasei ce captuseste bronhiile (caile aeriene ce conduc aerul inhalat catre plamani). In forma acuta apare dupa o infectie a tractului respirator, in urma unei viroze respiratorii sau a unei infectii a sinusurilor, pentru care nu s-a administrat tratamentul adecvat. Formele…

BIOENERGIA, MERIDIANELE ENERGETICE SI AURA IN MEDICINA TRADITIONALA

Notiunea de bioenergie este un subiect amplu dezbatut de catre oamenii de stiinta. Stiintele vestice s-au vazut de multe ori neputincioase in fata naturii si a fenomenelor sale, in incercarea de a explica manifestarile naturale si existenta umana. Incercand sa combata notiunea de bioenergie, multi oameni de stiinta si-au pierdut credibilitatea cand si-au dovedit lor…

AUTISMUL

Autismul este o afectiune ce mistuie vietile parintilor si naste reale controverse in societatea umana. In primele luni de viata copilul nu stie ca exista lumea din jurul lui. Copilul creste si, odata cu trecerea timpului, creste si dorinta de cunoastere a individului. Unii copii nu au dezvoltata perceptia mediului inconjurator sau a oamenilor, copii…

ATROFIA CEREBRALA

Atrofia cerebrala denumeste orice degenerare morfologica si functionala a tesutului cerebral, produsa prin distrugerea celulelor nervoase si a legaturilor neuronale. Cand procesul de atrofiere se generalizeaza si afecteaza toata structura cerebrala, se observa si deshidratarea tesutului cerebral si reducerea in dimensiuni a acestuia. In cazul atrofiei focale sunt afectate structura si functiile unei singure arii…

ATEROSCLEROZA

Ateroscleroza este o afectiune a sistemului cardio-vasculator, manifestata prin depunerea de elemente adipoase, calciu, colesterol si alte elemente sangvine sau celule moarte in peretii arteriali interni, cauzand complicatii severe ce pun in pericol viata bolnavului: infarct miocardic, accident vascular cerebral, anevrism, arteriopatie obliteranta etc. Ateroscleroza are o evolutie lenta si insidioasa, pe durata mai multor…

ATACURILE DE PANICA

Atacurile de panica se incadreaza in categoria afectiunilor psiho-afective; se manifesta prin trairea intensa a unor stari de frica sau teama, ce nu au o explicatie logica sau motive evidente. Durata lor este variabila, dar nu depaseste in medie 10 minute. Aparitia atacurilor de panica este brusca iar frecventa lor nu poate fi preconizata. Persoanele…

ASTMUL BRONSIC

Astmul este o boală cronică inflamatorie a căilor respiratorii inferioare, caracterizată de obstrucție bronșică variabilă (îngustarea variabilă a bronhiilor) și hiperreactivitate bronșică. Predispoziția genetică și expunerea la factorii de mediu determină declanșarea astmului. Se estimează aproximativ 300 milioane de cazuri la nivel global, iar prevalența este în continuă creștere. Astmul apare de obicei în copilărie,…

ARTRITA REUMATOIDA

Artrita reumatoida este o afectiune autoimuna sistemica, cu evolutie cronica, manifestata printr-un proces inflamator sever ce ataca la debut capsula si cartilajul articulatiilor, epifizele osoase, tendoanele si ligamentele, provocand deformari ale articulatiilor si dureri permenente, inrosirea si incalzirea zonelor afectate. In stadiile avansate, bolnavul este invalidat de anchilozarea articulatiilor si de durerile foarte intense iar procesul inflamator cuprinde si…

ARTRITA

Artrita este o alta afectiune ce afecteaza marea majoritate a populatiei de pe Terra. Predispozitia aceasta apare din cauza conditiilor climatice. Peste 100 -150 de milioane de persoane sufera de diverse forme de artrita, cea mai frecventa fiind osteoartrita sau artrita reumatoida. Osteoartrita apare din cauza distrugerii cartilagiilor. Primul tesut care se distruge in urma…

ARTERITA OBLITERANTA

Afectiune arteriala periferica, arterita obliteranta se manifesta prin ingustarea progresiva a arterelor din zona membrelor inferioare, impiedicand astfel circulatia sangelului spre tesuturile perfuzate (ischemie) si provocand in timp necrozarea tesuturilor respective. Blocarea circulatiei produce dureri intense, insotite de claudicatii intermitente (crampe musculare) in zona gambelor, pulpelor, coapselor sau a feselor. Arterita obliteranta are un debut…

ANEMIA

Termenul de anemie este utilizat in medicina pentru a denumi incapacitatea globulelor rosii de a transporta corect oxigenul in corpul uman. Aceasta dereglare sangvina apare din cauza incapacitatii moleculei de hemoglobina de a transporta si elibera moleculele de oxigen, ca urmare a prezentei unor boli mai grave sau a unor factori ce determina o modificare…

Alzheimer

Excesele de orice fel, inclusiv cel alimentar si lipsa de ordine in existenta individului, dauneaza tesutului cerebral si produc in timp tulburari functionale cu repercursiuni asupra structurii anatomice. La nivel cerebral, printre cele mai intalnite afectiuni sunt dementa si Alzheimer. Alzheimer este forma cea mai severa a dementei si se caracterizeaza prin modificari patologice in…

Tratament naturist afectiuni de prostata

Prostata este o glanda situata intre vezica urinara si penis. Chiar daca e mica, functia ei este foarte importanta. Prostata produce inclusiv materialul seminal care intareste sperma. Exista doua afectiuni care afecteaza grav prostata: hipertrofia si cancerul la prostata. Hipertrofia mareste prostata. Aceasta afectiune se intalneste la barbatii in varsta. Barbatii peste 50 de ani,…

AFECTIUNILE PIELII

Pielea este stratul subtire de tesut care acopera corpul. Pielea este expusa la mediul inconjurator si comunica cu organismul uman, prin urmare, pielea reactioneaza la infectiile externe, dar si la cele interne. Din aceasta cauza pielea este afectata in diferite moduri, cum ar fi acnee, care consta in bubite mai mici sau mai mari (provocate…

AFECTIUNILE CARDIOVASCULARE

Afectiunile cardiovasculare afecteaza o mare parte din  populatia Terrei. Exista o gama larga de factori care provoaca afectiuni cardiovasculare. Orice aduce atingere peretelui interior al vaselor sangvine si impiedica transmiterea oxigenului si nutrientilor catre inima, poate fi identificat ca factor de risc. Agentii declansatori ai afectiunilor cardiace sunt: fumatul, aditivii alimentari, noxele, tensiunea arteriala crescuta…

AFECTIUNILE VERTEBRALE

Afectiunile vertebrale, in special lombosciatica, sunt de asemenea frecvente in societatea actuala. Teoria darwinista explica evolutia umana prin trecerea de la mersul patruped la alt sistem de miscare, respectiv la cel biped. Trecerea spre acest sistem de miscare si existenta a fost platita cu un pret mare, deoarece sustinerea masei corporale s-a transferat pe picioare.…

AFECTIUNILE DIGESTIVE II

  Sindromul colonului iritabil se manifesta la 30% din populatia Terrei si se caracterizeaza prin constipatie accentuata, diaree, dar si prin spasme, dureri, inflamatii si aerocolie. In formele ei grave, aceasta afectiune se manifesta prin eliminare de mucus, sange si persistenta unei temperaturi corporale ridicate. Sindromul colonului iritabil poate fi cauzat si de prezenta candidei…

AFECTIUNILE DIGESTIVE I

Studiile in domeniul gastroenterologiei au aratat ca, in cazul in care nu se respecta o alimentatie corecta, nu exista preocupare pentru propria sanatate si avand in vedere actiunea permanenta a numerosi factori nocivi asupra organismului, intregul sistem digestiv al unei fiinte umane poate deveni o sursa de boala ascunsa, cu focare permanente. Un aparat digestiv…

TRATAMENTELE AFECTIUNILOR SISTEMULUI RESPIRATOR

Respiratia este controlata cerebral, este un procedeu automat. Controlul voluntar al respiratiei este de scurta durata. Problemele de respiratie pot incepe atunci cand avem un mic disconfort in timpul respiratiei, adica respiratia este mai grea si depunem mai mult efort. In cazul in care avem dificultati, caile respiratorii sunt afectate sau blocate de ceva. Acest…

Tratament naturist adenom hipofizar

Adenomul hipofizar este o tumora de natura benigna situata la nivelul glandei pituitare si reprezinta o crestere anormala a tesutului glandular. Pana de curand era o afectiune destul de rara, dar in ultima perioada numarul cazurilor depistate a crescut foarte mult. Fenomenul poate fi explicat prin cresterea nivelului de radiatii din mediul de viata, radiatii…

ADENOMUL DE PROSTATA

     Prostata este o glandă anexa a aparatului genital masculin, situată la baza vezicii urinare, în loja prostatică, înconjurând porțiunea inițială a uretrei. Adenomul de prostată sau hiperplazia benignă de prostată presupune mărirea anormală a dimensiunilor prostatei și reprezintă cel mai frecvent tip de tumoră benignă la bărbații cu vârsta peste 50 ani. Această mărire…

ACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL (AVC)

Este o afectiune confundata deseori cu accidentul cardiac, din cauza faptului ca ambele se manifesta dupa o intrerupere sau insuficienta alimentare cu sange. In cazul infarctului cardiac e intrerupta circulatia sangelui spre inima si respectiv spre celelalte organe; in cazul AVC este intrerupta circulatia sangelui catre creier, iar rezultanta este coagularea sangelui sau inundarea creierului…