Dezechilibrele metabolice sunt cauza principala a aparitiei afectiunilor cronice, slabesc sistemul imunitar si il vulnerabilizeaza in fata agentilor patogeni din mediu: bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti etc. Odata ce au patruns in organism, acesti agenti patogeni vor declansa o serie de reactii imunitare ce deterioreaza activitatea biologica, psihica si afectiva. Netratate, tulburarile metabolice si imunitare au un impac negativ major asupra organelor si a celulelor din corpul uman, accelereaza procesul de imbatranire iar la nivelul organelor cu imunitatea cea mai scazuta cresc riscul de aparitie a cancerului.
Care sunt simptomele dezechilibrelor metabolice?
Persoanele ce sufera de dezechilibre metabolice vor prezenta stari de oboseala accentuata sau nejustificata, tulburari de somn (insomnie sau somn neodihnitor), tulburari de memorie (in special lapsus), scaderea capacitatii de concentrare, senzatie de imbatranire, viteza de reactie scazuta, transpiratii reci, variatii usoare ale tensiunii arteriale, fragilitate vasculara, variatii de temperatura in unele zone din corp, dureri repetate in puncte fixe din corp, redoare articulara, dureri articulare, dureri musculare, alergii sau intoleranta la anumite alimente, infectii repetate, tulburari digestive, migrene, cefalee, disfunctii sexuale, stari de nervozitate, anxietate etc.
Care sunt cauzele dezechibrelor metabolice?
Poluarea mediului este principala cauza a acestor dezechilibre metabolice. Substantele nocive din mediu sunt preluate de plante si animale, prin urmare, involuntar consumam produse alimentare ce contin si ele toxine. Organismul va fi suprasolicitat pentru a elimina aceste reziduuri din corp si pentru a se apara de actiunea negativa a factorilor poluanti din mediu. Alimentatia, stilul de viata, viata psiho-afectiva influenteaza de asemenea echilibrul metabolic. In conditii de alimentatie haotica, viata dezorganizata, stres sau traume psihice, comunicarea dintre organe sau dintre organe si creier poate fi alterata, instalandu-se dezechilibru metabolic.
Cand apar dezechilibrele metabolice?
In mod normal fiecare organ este regenerat complet la un anumit interval de timp. Spre exemplu, celulele ficatului sunt complet inlocuite intr-un interval de 5 luni, celulele pielii la un interval intre 2-4 saptamani, cele de pe suprafata plamanilor la un interval de 2-3 saptamani. Cand celulele care si-au incheiat ciclul de viata nu mai sunt eliminate din corp, se depun in anumite zone din organism si in spatiul intra-celular, iar schimburile biochimice si energetice dintre celule sunt ingreunate, fenomen ce va determina dezechilibre metabolice locale, dar care se vor propaga ulterior si asupra metabolismului general.
Celulele moarte se vor depune in special de-a lungul cailor prin care sunt eliminate: sistem circulator, sistem limfatic, piele, rinichi, plamani, tract digestiv. Initial, organul in care se depun celulele moarte va prezenta doar dezechilibre functionale. Daca nu se aplica tratamente pentru detoxifiere iar depozitele de celule moarte vor creste, organul afectat se va imbolnavi, existand chiar riscul de dezvoltare a unor tumori benigne sau maligne. Spre exemplul, la nivel pulmonar aceste depozite se acumuleaza in varful plamanilor, insa gravitatea si tipul afectiunii pulmonare ce va aparea este influentata si de localizare depozitelor si de numarul de celulele ce formeaza depozitele. Cand sunt localizate in articulatii, aceste celule determina o serie de reactii imunitare ce vor slabi imunitatea locala si vor crea un mediu propice pentru stafilococi, streptococi etc. Tipul de celule moarte (pulmonare, hepatice, renale etc.) determina tipul de artrita ce se va dezvolta: psoriazica, autoimuna etc.
Pentru a mentine o stare de sanatate optima intr-un mediu poluat sau pentru a se restabili echilibrul metabolic este necesar ca organismul sa fie purificat si detoxifiat o data la cel putin doi ani, prin cure de tratament specifice ce dureaza aproximativ 6 luni. Aceste cure accelereaza activitatea organelor excretoare si ale sistemului limfatic pentru a elimina toxinele din corp (radicali liberi, celule moarte, colesterol etc), reechilibreaza metabolismul, intaresc imunitatea, fortifica sistemul circulator si imbunatatesc circulatia generala, reviltalizeaza si tonifica structura osoasa si musculara, fortifica si tonifica sistemul nervos, amplifica procesele proprii de regenerare ale corpului uman si incetinesc procesul de imbatranire.
Odata ce toxinele sunt indepartate din organism si sunt regenerate organele afectate, metabolismul si sistemul imunitar isi vor relua activitatea normala. Aplicand o serie de tehnici de acupunctura tibetana va fi stimulata activitatea organelor ce coordoneaza functiile imunitare: timus, splina, amigdale, ganglionii limfatici, maduva osoasa, tiroida, glandele suprarenale. Tot prin acupunctura se indeparteaza blocajele energetice existente in sistemul de meridiane si in matricea energetica, astfel incat sa fie restabilit echilibrul inter-organic si metabolic. Plantele medicinale actioneaza la nivelul organelor pentru ca sangele pe care il vor produce acestea sa fie imbogatit cu oxigen si anticorpi.
Toate aceste proceduri au rolul de a crea in jurul organelor si la nivelul pielii o bariera protectoare si de a intari sistemul imunitar, astfel incat corpul sa fie capabil sa elimine toxinele introduse in corp prin consumul alimentelor afectate de poluare si sa fie protejat de actiunea factorilor nocivi din mediu.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.