Corpul uman este alcătuit din mai multe sisteme si organe care funcționează împreună ca o singură unitate. Niciun sistem nu îl poate înlocui pe altul, iar funcționarea deficitară a unuia dintre sisteme le afectează pe toate celelalte. Putem afirma că sănătatea corpului uman poate începe din zona stomacului, intestinului subțire si a intestinului gros. Curățenia acestora este obligatorie pentru echilibrul organismului. Astfel, intenționăm să vă prezentăm o serie de detalii despre sistemul digestiv, pentru o mai bună înțelegere a sa, tratamentele naturiste pentru menținerea sănătății sau pentru afecțiunile sale.
Sistemul digestiv reprezintă ansamblul morfologic și funcțional de organe ce realizează digestia și absorbția alimentelor ingerate precum și evacuarea reziduurilor neasimilabile. Structura sa este complexă, fiind format din tubul digestiv, ce măsoară aproximativ 9 m lungime, de la cavitatea bucală până la anus, constituind traiectul alimentelor ingerate pe parcursul căruia acestea suferă transformări necesare preparării hranei pentru celulele corpului, prin intermediul mijloacelor digestive fizice și chimice și glandele anexe, adică glandele salivare, ficatul și vezica biliară și pancreasul, ce contribuie la digestie prin intermediul secrețiilor. Principala funcție a sistemului digestiv este de a prepara hrana necesară celulelor organismului. Acest proces este realizat prin digestie și absorbție.
Desigur menținerea stării de sănătate și prevenția apariției afecțiunilor digestive sunt cheia către o viață lungă și echilibrată. Cele trei metode de aur care mențin echilibrul unui organism sunt gândirea pozitivă și corectă, mișcarea corectă si alimentația corectă. Când ne referim la gândire pozitivă și corectă, avem în vedere mai multe aspecte: analizarea a tot ceea ce ne înconjoară, imaginația, premoniția, emoțiile, trăirile si gândirea corecta psihologic. Ca și mișcarea corectă, orice pacient trebuie învățat că mișcarea poate schimba medicamentul, mișcarea poate fi schimbată cu medicamente, dar medicamentele nu pot înlocui mișcarea. Prin mișcare corectă, medicinală, ne putem elibera de oboseala fizică, stresul psihologic si de oboseala de altă natură psihologică si chiar psihiatrică.
O alimentație corectă presupune ca pacientul să consume mâncare cât se poate de naturală și să aibă o dispoziție excepționala în timpul mesei, fără presiune emoționala și psihologică. Teoria importantă în medicina tradiționala și reușita tratamentului este teoria yin – yang, teoria celor cinci elemente, tzi, tzin, shen, canale energetice și punctele active, ori teoriile acestea stau la baza patologiei afecțiunii și sunt acceptate în toată lumea, inclusiv în Europa, ca fiind corecte în medicina tradiționala.
Un aparat digestiv care nu funcționează normal nu va putea transforma mâncarea în energie și nu va putea transmite mineralele, vitaminele și celelalte substanțe nutritive către toate sistemele organismului.
Netratate la timp, afecțiunile aparent banale, se agravează și apar simptome precum: dureri de stomac, spasme, diaree, aerocolie, borborisme, cuprinzând întreg duodenul și colonul. Corecția aparatului, adică tratarea bolii în fază incipientă, este foarte importantă. În acest mod, se poate evita aplicarea în viitor a unei terapii agresive, dăunatoare organismului.
Într-o fază mai târzie, în cazul în care ființa umană nu are grijă de aparatul sau digestiv, afecțiunea cu siguranță se va agrava, existand posibilitatea de a se transforma în cancer care, eventual, poate afecta întreg corpul uman.
Aciditatea gastrică sau lipsa acidului gastric, constipație, diaree, colon iritabil, enterocolitele, alergia alimentară, refluxul gastric, malabsorbția intestinală, ulcerele, colitele și până la cancer, sunt dezechilibre ale aparatului digestiv, ce apar din cauza factorilor interni și externi care ne bombardează zilnic, de la stres, la alimentație necorespunzătoare.
Chiar și în contextul acestei sumbre preveziuni, în situația în care ființa umană acordă mai multă atenție aparatului digestiv, orice se poate corecta.
Medicina tradițională are scheme de tratament pentru fiecare afecțiune a sistemului digestiv, dar și pentru fiecare individ în parte, în funcție și de alte afecțiuni pe care le are, scheme care conțin peste 130 de plante medicinale testate de-a lungul timpului, cu efect imediat în tratarea oricareia dintre afecțiunile mai sus menționate.
Tratamentul, în formele cele mai ușoare ale bolilor digestive, începe cu un extract dintr-o combinație de 21 de plante și, în funcție de afecțiune, se adaugă câte plante sunt necesare pentru tratamentul respectiv.
Totodată, specialistul dă indicații bolnavului cu privire la alimentele pe care nu trebuie să le consume și stabilește durata acestei interdicții. Medicul, în cadrul tratamentului, îl învață pe bolnav cum să elimine paraziții din corp, cum să se alimenteze corect, cum să consume apa și mai ales când, cum să se comporte cu alimentele greu masticabile și multe altele.
Durata tratamentului pentru afecțiunile mai sus menționate variază în funcție de afecțiune, de la perioade scurte de timp pana la perioade prelungite.
Medicina modernă tratează aceste afecțiuni cu antibiotice, vitamine și prin operație. Boala este tratată, dar pentru scurt timp.
Medicina tradiționala are o experiență practică și tehnică de tratament cu fundamente foarte stabile și cunoscute de la începuturile omenirii. Tratamentul în medicina tradițională se bazează pe roadele naturii și pe zeci de mii de ani de experiența.
Pentru programari sau intrebari ne puteti contacta la:
Telefon/Fax: 021 619 11 17
Mobil: 0745 430 351 / 0723 629 675
E-mail: office@pirasan.ro / doctor@pirasan.ro
Adresa: Sos. Stefan cel Mare, nr. 240, bl. 59A, sc. 1, etaj 1, ap. 4, interfon 004, sector 2, Bucuresti, Cod Postal 020165
*Tratamentele cu acupunctura se efectueaza, in cazul imposibilitatii deplasarii pacientilor la cabinet, si la domiciliul pacientilor care locuiesc in Bucuresti sau in vecinatate.