Despre Sistemul Imunitar am scris in repetate randuri pentru ca o imunitate scazuta te predispune la infectii repetate si te face mai vulnerabil in fata cancerului. De aceea consideram ca este un subiect valoros si amplu. Cum îl puteti reechilibra si sustine? Cum puteti stii ca aveti nevoie de acest lucru? De ce e important sa faceti asta?
Sistemul imunitar este o componenta vitala a organismului: protejeaza organele corpului asigurand starea de homeostazie, stare necesara desfasurarii in conditii optime a proceselor biologice. Deficientele imunitare nu doar expun organismul la factori nocivi din mediu, ci permit imbolnavirea organelor, prin distrugerea barierei protectoare sangvine si dermice.
Desi este supus permanent influentelor din mediu extern, in conditii normale de mediu, sistemul imunitar creeaza o bariera ce nu va permite agentilor patogeni din mediu sa patrunda in organism.
Functionarea normala a sistemului imunitar este esentiala pentru sanatatea organismului uman. Rolul sau este de a proteja organismul de agentii patogeni din mediu: bacterii, virusuri, ciuperci, protozoare si paraziti, dar si de a participa la distrugerea si eliminarea celulelor disfunctionale, moarte sau tumorale.
Cand imunitatea este suprasolicitata, bariera imunitara cedeaza, iar agentii patogeni din mediu si alti factori nocivi ataca organismul, provocand afectiuni de diverse tipologii.
Atunci cand racelile, infectiile din sfera digestiva sau urinara sunt frecvente, caand episodele de raceala se prelungesc mai mult de o saptamana sau apar complicații, daca apelam la antibiotice des, atunci cand apare sensibilitate la frig, curent sau aer conditionat, etc. putem recunoaste un sistem imunitar slabit.
Pentru a proteja organismul uman in mediul actual, este necesar sa fie reactivate si intarite barierele naturale de protectie ale corpului uman cu ajutorul plantelor medicinale si al acupuncturii.
Acupunctura
Cu cat este mai puternic si profund blocajul energetic, cu atat afectiunea este mai severa, iar tratamentul ce trebuie aplicat pentru restabilirea sanatatii va fi mai complex. Din aceasta perspectiva, chiar si afectiunile severe sunt tratabile, fiindca, odata echilibrata energia vitala, organul sau organele afectate isi intra in ritm energetic si fiziologic normal. Energia interioara se cupleaza cu energia exterioara (la nivelul chackrelor), iar corpul uman este echilibrat total.
Restabilirea echilibrului imunitar si a barierei imunitare necesita in primul rand identificarea glandei endocrine afectata cel mai puternic si normalizarea functiilor acesteia, cat si a intregului sistem endocrin. La nivel pulmonar se actioneaza in vederea eliminarii toxinelor acumulate si a tratarii leziunilor produse de agentii patogeni. Prin fortifierea ficatului si a rinichilor se obtine reechilibrarea functiilor hepatice si renale, dar se amplifica si eliminarea toxinelor, a agentilor patogeni si a produsilor metabolici din organism.
Riscul de imbolnavire scade drastic dupa administrarea tratamentelor de intarire a imunitatii disponibile in medicina traditionala. Acupunctura si produsele din plante imbunatatesc oxigenarea pulmonara si intaresc bariera de imunitate dermica si sangvina. La nivel endocrin se intensifica activitatea glandelor tiroidiene si suprarenale, deoarece aceste glande au un rol major in functionarea corespunzatoare a sistemului imunitar. Stimuland simultan functiile tiroidiene si functiile suprarenale se obtine un circuit energetic de protectie generala, transpusa in activitatea biologica printr-un aport ridicat de anticorpi. Toxinele acumulate in corp vor fi eliminate mult mai eficient datorita acestor proceduri de revitalizare, dar si datorita imbunatatirii functiei hepatice de filtare a sangelui.
Tratamentul prin acupunctura are in vederea stimularea energetica a sistemului endocrin, pulmonar, a ficatului, rinichilor si a inimii, iar produsele din plante medicinale actioneaza pentru detoxifierea si purificarea sangelui si a organelor, imbunatatirea oxigenarii celulare, revigorarea si regenerarea tesuturilor si organelor afectate. Restabilirea functiilor imunitare va permite ca celulele moarte sau disfunctionale din organism sa fie eliminate corespunzator, astfel incat acestea vor fi inlocuite cu altele noi prin utilizarea informatiei genetice dintr-o celula sanatoasa.
Fitoterapia
Codul genetic al fiintei umane nu poate sa supravietuiasca de sine statator. Drept urmare, Creatorul a creat natura cu toata diversitatea ei. Orice fir de iarba, orice planta, orice copac are cod genetic viu. Codul genetic al naturii este viu datorita faptului ca din iarba nu poate creste decat iarba, sau din grau, grau sau din copac un copac, dar tot la fel, nu altul. Fiinta umana consuma alimente cum ar fi grau, fasole, legume, fructe, dar de obicei in forma finita, adica in mancare, care inseamna ca aceasta forma finita ajunge sa intareasca codul genetic al fiintei umane in procentaj de 15 procente, ori efectiv la codul uman ajunge maxim un procent si jumatate, total insuficient pentru ca sa se intretina codul genetic uman. Drept urmare, fiinta umana trebuia la diferite perioade sa consume plante sau extrase de plante si chiar daca sunt in forma finita, adica ceaiuri si alte de genul, in corpul uman intrau 70 de procente din codul genetic al planelor si combinatia lor, ori la codul genetic uman ajungeau 50 de procente minim din codul genetic al plantelor si rodul naturii.
Tincturile Pirasan sunt o solutie complexa de sustinere a imunitatii si sanatatii fiintei umane. Ajungand la organe, Ie dau acestora un impuls de viata si energie; le curata, le repara si le remineralizeaza.
Realizate din combinatii de zeci de plante medicinale, tincturile Pirasan adapteaza imbatabilele remedii stravechi, provocarilor prezente adresate sanatatii fiintei umane.
Tratamentul cu acupunctura si extracte din plante este completat de cel prin termoterapie (terapie tibetana prin foc). Pentru activarea metabolismului si a imunitatii pulmonare se foloseste o crema din plante, cu formula speciala pentru acest gen de proceduri. Crema se aplica pe spate, in zona de proiectie a plamanilor. Deasupra se pune un prosop ud, se toarna spirt si se aprinde. Focul se stinge cand pacientul simte caldura in interiorul organului si caldura a devenit usor deranjanta.
Prin aceasta tehnica se introduc direct in organ substantele active ale plantelor medicinale continute de crema. Caldura degajata prin arderea spirtului deschide acestor subtante active “calea spre organ”, ele ajungand in forma nealterata in locul de actiune. Procedura este sigura, fiind practicata de mii de ani in medicina tibetana. Tratamentul este recomandat atat adultilor cat si copiilor sau persoanelor de varsta a treia.
Lucrul personal sau Ce poti face tu?
Confortul energetic si stabilitatea permanenta a sistemului energetic si, implicit, functionarea corecta a organelor interne, a metabolismului si a sistemului imunitar pot fi obtinute printr-un stil de viata corect, curat si echilibrat.
Suprasolicitarea imunitatii survine in urma inaspririi conditiilor de mediu si a poluarii, din cauza diminuarii cantitatii de oxigen la nivel planetar, alterarii stratului de ozon, cresterii nivelului de radiatii solare si cosmice. Lipsa de oxigen din atmosfera este una dintre cauzele ce favorizeaza dezvoltarea unor noi tulpini de virusuri, cu o agresivitate ridicata si rezistenta marita la medicatia existenta.
Stilul de viata alert, stresul si alimentatia neadecvata au, de asemnea, efecte negative asupra imunitatii.
Pentru restabilirea echilibrului sistemului imunitar, odihna este esentiala. Cele 8 ore de somn in fiecare noapte si mersul la somn devreme, plus o rutina zilnica, in care sunt incluse obiceiuri sanatoase, contribuie enorm la restabilirea barierei de protectie a organismului. Aceste obiceiuri, special gandite cu intentia de a sustine sistemul imunitar, pot sa includa: dusuri scotiene (alternarea temperaturii apei in cadrul aceluiasi dus, rece-cald), miscare 30 de minute (mers pe jos sau dans), adaptarea la temperatura (vestitul ”ai grija de tine” se poate incadra cu succes aici – sa ne imbracam gris daca e frig, sa ne stergem imediat daca transpiram, sa ne acoperim sinusurile daca temperatura e scazuta, cand e f cald sa purtam palarie, sa nu stam desculti atunci cand suntem pe suprafete reci – pentru picioare putem face bai cu apa fierbinte), sa avem o igiena riguroasa (curatenia este foarte importanta, atat a noastra, cat si a casei noastre), sa ne protejam daca cineva din jurul nostru este bolnav.
De asemenea alimentatia ne poate sustine sau ne poate ingreuna misiunea de restabilirea a echilibrului sistemului imunitar. Este important ca alimentati sa fie echilibrata, sa contina proteine (aminoacizi), glucide (carbohidrati), lipide (grasimi), din fiecare in fiecare zi. Acestea pot fi bune sau rele si va trebui sa cautam sa invatam cum sa le alegem pe cele sanatoase. Sa nu consumam alimente in acces.
O reteta ideala pentru sistemul imunitar este un amestec de 30% polen, 10% propolis, 60% miere, din care sa consumam zilnic intre o lingurita si o lingura, exceptand diabeticii, in special primavara si toamna, cand sunt diferente mari de temperatura, ce favorizeaza slabirea sistemului imunitar.
Sa nu lipseasca citricele, fructele de padure si rodiile, ce au un continut bogat de vitamina C si antioxidanti, care intaresc si stimuleaza sistemul imunitar.
Natura, cum spuneam mai sus, ne vine mereu in ajutor. Iata cele mai bune plante pentru un sistem imunitar sanatos: urzica, cimbru, soc, musetel, coada calului, galbenele si cicoarea. Si nu in ultimul rand, ceaiul de ghimbir, ce are efect antiseptic, antiviral, antifungic, antiinflamator, antibacterian, antifebril.
Află ce Afecțiuni tratăm cu succes la Centrul Pirasan https://www.pirasan.ro/tratamente-naturiste/
Pentru programari sau intrebari ne puteti contacta la:
Telefon/Fax: 021 619 11 17
Mobil: 0745 430 351 / 0723 629 675
E-mail: office@pirasan.ro / doctor@pirasan.ro
Adresa: Sos. Stefan cel Mare, nr. 240, bl. 59A, sc. 1, etaj 1, ap. 4, interfon 004, sector 2, Bucuresti, Cod Postal 020165
*Tratamentele cu acupunctura se efectueaza, in cazul imposibilitatii deplasarii pacientilor la cabinet, si la domiciliul pacientilor care locuiesc in Bucuresti sau in vecinatate.