Bolile cardio-vasculare sunt principala cauza de mortalitate la nivel mondial, cat si in Romania. Riscul de imbolnavire scade prin aplicarea unor tratamente de revigorare a sistemului cardio-vascular.
De ce este important sa avem un sistem circulator sanatos?
Sistemul circulator are un rol vital in mentinerea unui organism sanatos, intrucat toate organele si tesuturile sunt alimentate cu oxigen, minerale si substante nutritive prin sange.
Tensiunea arteriala si ritmul cardiac sunt de asemenea factori ce influenteaza metabolismul si imunitatea. Spre exemplu, o imunitate puternica necesita o tensiune arteriala stabila, iar pentru ca procesele metabolice sa se realizeze cu eficienta maxima este necesar ca toate zonele sistemului circulator sa fie sanatoase.
Circulatia optima a sangelui depinde de integritatea structurii sistemului circulator. Daca exista depuneri la nivelul arterelor, daca elasticitatea si permeabilitatea sunt afectate si trecerea oxigenului si a substantelor nutritive se va realiza deficitar. Simultan, toxinele si produsi metabolici nu mai sunt preluate si se acumuleaza in zonele cu deficit de circulatie sangvina, ceea ce va produce tulburari metabolice si imunitare. Ulterior, tesutul sau organul respectiv se va imbolnavi, ca urmare a dezechilibrului metabolic si a distrugerii barierei imunitare, a atacului factorilor patogeni din mediu (virusuri, bacterii, ciuperci, paraziti) si a deteriorarii tesutului sau organului respectiv.
Cand afectiunea este localizata la nivelul cordului, tulburarile circulatorii sau obturarea unor vase sangvine produce ischemia cardiaca si prezinta risc de infarct miocardic. Zona cardiaca ischemizata nu mai primeste suficiente resurse pentru a putea pastra ritmul de functionare corect iar muschiul cardiac, pentru a suplini aceasta carenta cardiaca, va depune un efort suplimentar. Daca se mentine aceasta situatie si nu se urmeaza un tratament pentru tratarea ischemiei cardiace, se instaleaza hipertrofia cardiaca (cresterea in volum a tesutului cardiac), alterare patologica a muschiului cardic ce pune in pericol viata bolnavului.
Maladiile cardiace determina si o tulburare a ritmului sangvin, producandu-se o sacadare in secventele de pompare a sangelui spre artere si aparitia unor microturbulente in fluxul sangvin. Efectele acestor microturbulente vor determina ingrosarea peretilor arteriali si sclerozarea acestora. In contexte specifice, prin desprinderea uneia dintre tunicile vasului arterial, microturbulentele favorizeaza aparitia anervismelor.
Cum actioneaza tratamentele de revigorare cardio-vasculara?
In primul rand substantele active ale plantelor medicinale “curata” peretii arterelor si ai venelor de toxinele, celulele moarte, reziduurile metabolice si grasimile depozitate de-a lungul timpului. Structura peretilor vasculari este revigorata prin reenergizarea meridianelor ce guverneaza sistemul cardio-vascular. Aceste proceduri au rolul de a asigura permeabilitatea si elasticitatea arterelor si a venelor, proprietati ce permit o buna functionare a schimburilor metabolice si eliminarea corecta a toxinelor si a compusilor metabolici din organism. Compozitia sangelui este imbunatatia, prin eliminarea acestor toxine si a produsilor metabolici si prin regenerarea tesuturilor implicate in productia sangelui. Astfel, creste eficienta de alimentare a organelor si tesuturilor cu oxigen si substante nutritive, schimburile metabolice si sistemul imunitar vor functiona in parametrii normali.
Prin regenerarea sistemului venos si arterial, se va relaxa si normaliza si activitatea muschiului cardiac. In cazul prezentei ischemiei cardiace, daca tesutul nu a fost complet afectat, se reperfuzeaza zonele ischemizate astfel incat structura si functiile ariilor afectate sa fie normalizate. In cazul ischemiilor cardiace severe, se aplica proceduri de regenerare a tesutului cardiac prin utilizarea celulelor stem. Tesuturile ischemizate sunt inlocuite cu celule noi cardiace. Odata tratata zona ischemizata, activitatea cardiaca se va stabiliza iar cordul va functiona in parametrii normali.
Cui se adreseaza tratamentul?
In primul rand persoanelor care sufera deja de afectiuni cardio-vasculare, pentru a trata afectiunea in sine, a echilibra schimburile metabolice, a restabili functiile imunitare si a regenera tesuturile deteriorate.
Tratamentele se adreseaza, de asemnea, si persoanelor care prezinta tulburari ale functionarii sistemului cardio-vascular, tulburarii ce nu sunt produse de existenta unei afectiuni cardio-vasculare dar care insa exprima existenta unor disfunctii. Tratarea din timp a acestor disfunctii elimina riscul de aparitie al bolii si normlizeaza functiile sistemului circulator. Aceaste disfunctii produc o serie de simptome: tulburari de ritm cardiac (aritmii, palpitatii), tensiune arteriala oscilanta, variatii de temperatura corporala (senzatii alternante de rece-cald), transpiratie in zona palmelor si talpilor, hiperemotivitate, ameteli, jena/durere/amorteala in zona toracica, somn neodihnitor, stari de oboseala nejustificate, edeme (acumulare de lichid in tesuturi) la nivelul membrelor inferioare, dispnee, tuse, hemoptizie etc.
Tratamentele pentru revigorarea cardio-vasculara sunt eficiente si pentru persoanele care prezinta risc ridicat pentru afectiuni cardio-vasculare: varstnici, persoane cu un nivel de colesterol ridicat, persoane ce lucreaza intr-un mediu profesional foarte stresant, persoanelor ponderale sau cu tulburari de alimentatie ce pun in pericol sanatatea organismului, persoanelor cu istoric familial de afectiuni cardio-vasculare. Celor care doresc sa isi mentinta sanatatea organismului si randamentul intelectual (imbunatatirea circulatiei sangvine la nivel cerebral va asigura o amplificare a functiilor cognitive si o crestere a activitatii mentale, implicit a performantelor profesionale si sociale). Persoanelor cu deficiente sexuale, in special barbatilor (impotenta si tulburarile de dinamica sexuala sunt cauzate in general si de o functionare defectuoasa a sistemului circulator).
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.