Specialistii in medicina traditionala recomanda in primul rand tratamentele pentru prevenirea gripei, tocmai din cauza contagiozitatii ridicate si a mutatiilor periodice prin care trec tulpinele de virusuri. Prin intarirea barierei imunitare a organismului, corpul este protejat de atacul mai multor tulpini de virusuri, cat si de ceilalti factori daunatori din mediu: bacterii, microbi, toxine, poluare, radiatii solare.
Sistemul imunitar este o componenta vitala a organismului: protejeaza organele corpului asigurand starea de homeostazie, stare necesara desfasurarii in conditii optime a proceselor biologice. Deficientele imunitare nu doar expun organismul la factori nocivi din mediu, ci permit imbolnavirea organelor, prin distrugerea barierei protectoare sangvine si dermice.
Deficientele imunitare ale aparatului respirator sunt produse de sechele ale unor afectiuni vechi (pneumonii, bronsite etc.), sensibilitate la frig, curent sau aer conditionat, de expunerea indelungata la temperaturi scazute. O data instalate aceste deficiente, creste riscul de infectare al aparatului respirator cu virusul gripal sau alte categorii de virusuri.
Riscul de imbolnavire scade drastic dupa administrarea tratamentelor de intarire a imunitatii disponibile in medicina traditionala. Acupunctura si produsele din plante imbunatatesc oxigenarea pulmonara si intaresc bariera de imunitate dermica si sangvina. La nivel endocrin se intensifica activitatea glandelor tiroidiene si suprarenale, deoarece aceste glande au un rol major in functionarea corespunzatoare a sistemului imunitar. Stimuland simultan functiile tiroidiene si functiile suprarenale se obtine un circuit energetic de protectie generala, transpusa in activitatea biologica printr-un aport ridicat de anticorpi. Toxinele acumulate in corp vor fi eliminate mult mai eficient datorita acestor proceduri de revitalizare, dar si datorita imbunatatirii functiei hepatice de filtare a sangelui.
Tratamentul cu acupunctura si extracte din plante este completat de cel prin termoterapie (terapie tibetana prin foc). Pentru activarea metabolismului si a imunitatii pulmonare se foloseste o crema din plante, cu formula speciala pentru acest gen de proceduri. Crema se aplica pe spate, in zona de proiectie a plamanilor. Deasupra se pune un prosop ud, se toarna spirt si se aprinde. Focul se stinge cand pacientul simte caldura in interiorul organului si caldura a devenit usor deranjanta.
Prin aceasta tehnica se introduc direct in organ substantele active ale plantelor medicinale continute de crema. Caldura degajata prin arderea spirtului deschide acestor subtante active “calea spre organ”, ele ajungand in forma nealterata in locul de actiune. Procedura este sigura, fiind practicata de mii de ani in medicina tibetana. Tratamentul este recomandat atat adultilor cat si copiilor sau persoanelor de varsta a treia.
Ce este gripa?
Infectie virala ce ataca sistemul respirator, gripa ucide anual mii de oameni desi din punct de vedere medical exista tratamente complexe pentru vindecarea ei. Intr-adevar astazi pot fi evitate tragediile mondiale precum cea din 1918 cand gripa a ucis 50 de milioane de oameni, insa medicina se confrunta in fiecare an cu tulpini noi, intrucat virusul gripal isi modifica periodic structura prin mutatii spontane ce nu pot fi prevazute sau controlate. Fiind foarte contagioasa, gripa poate afecta pe oricine prin contact direct cu un bolnav sau prin contact cu medii si obiecte infectate. Sunt predispusi mai ales copiii, varstnicii si persoanele cu un sistem imunitar vulnerabil.
Simptome
Manifestarile gripei sunt mai agresive decat cele ale unei raceli obisnuite, incluzand: febra peste 38 grade Celsius, dureri de cap, tuse, oboseala, frisoane, transpiratie, scaderea poftei de mancare, diaree si stari de voma in cazul copiilor.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.