Infectia urechii este o afectiune situata pe primul loc in evidentele medicilor pediatri. Pana la varsta de trei ani, patru din cinci copii ajung la medic din aceasta cauza. In cifre, acest lucru inseamna in jur de 124 de milioane de consultatii anual, doar pentru aceasta afectiune.
Aceasta sensibilitate este cauzata de inflamatia celulelor tesutului limfatic din jurul canalelor auriculare. Rezultatul este faptul ca aceste canale auriculare se obtureaza, iar in zona respectiva se acumuleaza lichid. Cand este afectata urechea medie afectiunea se numeste otita medie, iar cand este afectata urechea interna, se numeste otita interna. In ambele cazuri se pot observa scurgeri purulente la nivelul pavilionului urechii.
Tratamentul standard al infectiilor urechii il reprezinta administrarea de antibiotice sau efectuarea unor punctii. In ambele cazuri nu exista efecte benefice pe termen lung. Copiii care primesc antibiotice au parte de multe efecte secundare. La efectuarea unei punctii, se poate intampla sa fie compromis timpanul, prin perforarea membranei, putandu-se ajunge in acest caz la surzire.
Cand se descopera existenta unei infectii la nivelul urechii, in primul rand trebuie cercetat daca nu cumva copilul sufera de vreo alergie si trebuie tratata aceasta alergie. S-ar putea ca alergia sa aiba si fundament alimentar, caz in care situatia trebuie evaluata cu maxima seriozitate, pentru a putea fi stabilit tratamentul corespunzator. In medicina traditionala exista extracte din plante medicinale care trateaza aceasta afectiune. Specialistul in medicina traditionala stabileste doza, ritmul si durata tratamentului.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.