Centrul de medicina traditionala Pirasan este condus de catre doctorul Ţuţu Codruţ, specializat in Asia si in Rusia, in tot ceea ce inseamna medicina traditionala. Medicina traditionala este nu doar medicina, ci si arta. A o stapani nu inseamna sa fii absolventul unor cursuri cu durata de trei luni si sa postezi pe un site ca practici medicina traditionala. Doctorul Ţuţu Codruţ a fost instruit inclusiv de cel mai mare Maestru in viata in medicina traditionala: MAVRINO.
Medicina moderna alopata, a carui absolvent este dr. Ţuţu Codruţ, inainte a fi initiat in medicina traditionala, ofera doar rezolvarea urgentelor, pe cand medicina traditionala trateaza organismul uman in complexitatea sa. Pentru specialistii in medicina traditionala nu exista secrete in tratarea afectiunilor, avand in vedere ca este practicata de la inceputurile istoriei umane. Medicina traditionala are o experienta practica si tehnica de tratament cu fundamente foarte stabile si cunoscute de la inceputurile omenirii. Tratamentul in medicina traditionala se bazeaza pe roadele naturii si pe zeci de mii de ani de experienta.
Una dintre ramurile medicinei traditionale este acupunctura, terapie cu o istorie vasta. In China au fost descoperite ace de acupunctura confectionate din piatra, ace ce datau din anul 8.000 i.Hr. Tratamentele cu plante medicinale, respectiv fitoterapia, reactiile acesteia asupra organismului uman si beneficiile sale sunt dovedite tot de atatia ani. In prezent, de exemplu, medicina traditionala este oficial recunoscuta in 120 de tari. In tarile dezvoltate nu exista ca medicina moderna, alopata, sa nu fie completata si de colaborarea stransa cu medicina traditionala. Medicina traditionala chineza, tibetana, rusa, indiana si din tarile balcanice trebuie abordata cu maxima seriozitate de catre fiecare individ in parte, daca pentru acesta este importanta starea sa de sanatata si isi doreste sa previna si sa-si trateze anomaliile corpului.
In clinica noastra, avand in vedere ca specialistul nostru este pregatit la un nivel foarte inalt in medicina traditionala, pacientii sunt tratati cu extracte din plante medicinale ce includ si minerale, diete medicinale pentru fiecare bolnav in parte, acupunctura prin incalzire, masaj specializat sau cu aromoterapie. Ca sa existe un rezultat, in primul rand trebuie ca diagnosticarea sa fie corecta din punct de vedere energetic, si anume, pacientul sa fie informat despre dezechilibrele energetice prezente in corpul sau si despre calea de tratament prin care se pot obtine cele mai bune rezultate. Drept urmare, pacientul trebuie sa se prezinte pentru consult si cu investigatiile efectuate prin tehnicile medicinei moderne, iar pe parcursul tratamentului sa fie repetate aceste investigatii o data la trei sau sase luni, pentru ca pacientul, cat si medicul, sa urmareasca corect evolutia tratamentului si reactia organismului. Diagnosticarea in medicina traditionala se realizeaza in diferite moduri, dar cea mai corecta este cea a pulsului Tibetan, diagnosticare care este disponibila in clinica noastra.
Cele trei metode de aur care mentin echilibrul unui organism sunt gandirea pozitiva si corecta, miscarea corecta si alimentatia corecta. Cand ne referim la gandire pozitiva si corecta, avem in vedere mai multe aspecte: analizarea a tot ceea ce ne inconjoara, imaginatia, premonitia, emotiile, trairile si gandirea corecta psihologic. Ca si miscarea corecta, orice pacient trebuie invatat ca miscarea poate schimba medicamentul, miscarea poate fi schimbata cu medicamente, dar medicamentele nu pot inlocui miscarea. Prin miscare corecta, medicinala, ne putem elibera de oboseala fizica, stresul psihologic si de oboseala de alta natura psihologica si chiar psihiatrica.
O alimentatie corecta presupune ca pacientul sa consume mancare cat se poate de naturala (produse bio) si sa aiba o dispozitie exceptionala in timpul mesei, fara presiune emotionala si psihologica. Teoria importanta in medicina traditionala si reusita tratamentului este teoria yin – yang, teoria celor cinci elemente, tzi, tzin, shen, canale energetice si punctele active, ori teoriile acestea stau la baza patologiei afectiunii si sunt acceptate in toata lumea, inclusiv in Europa, ca fiind corecte in medicina traditionala.
Medicina traditionala nu trateaza decat simptome, cum am mentionat anterior, ci trateaza individul in complexitatea lui. Mai mult decat atat, trateaza si complexitatea individului in sensul integrarii si implicarii lui in munca fizica, emotionala, corectitudinea cerebrala, factorii spirituali, precum si in factorii mediului inconjurator.
In medicina traditionala valoarea cea mai mare o are medicul intern, cel care, cu ajutorul terapeutului, rezolva problema afectiunii. Medicul intern primeste, dupa inceperea tratamentului cu acupunctura si plante, informatii si reactioneaza in consecinta.
Cand un bolnav solicita un tratament traditional organismul sau este foarte, foarte dezechilibrat. Acest dezechilibru este mostenit inclusiv de la parinti. De aceea, organele nu lucreaza sincron, ci haotic. Prin inceperea tratamentului, se intrerup energiile negative si se creeaza un ciclu pozitiv. De aceea, tratamentul, la inceput, poate fi si dureros, dar nu este o durerea traumatica, ci o durere a echilibrului, avand in vedere ca organismul isi echilibreaza energiile si incepe un ciclu al normalitatii. Procesul de activare a medicului intern, in afara de acupunctura si tratament cu plante medicinale, include si discutii active cu medicul, respectarea dietei si regimului de viata si alte aspecte terapeutice.
In clinica noastra am tratat cu succes, incepand cu anul 1998, multiple afectiuni ale corpului uman: tulburari cauzate de stres, afectiuni ale sistemului osos (dureri cronice de spate, artrite, discopatie, osteoporoza, hernie de disc etc.), afectiuni cauzate de consumul de alcool sau fumat, oboseala cronica, insomnie, afectiuni digestive (colite, enterocolite, gastrita, ulcer), afectiuni pulmonare (raceala, bronsita, astm, etc.), tumori, afectiuni maligne, afectiuni ale rinichilor si disfunctionalitati ale lor, afectiuni neurologice, dezechilibre imunitare, alergie, hipertensiune, supraponderabilitate si obezitate, migrene, dureri de cap, depresie, afectiuni ginecologice (endometrioza, chisturi, fibroame, sterilitate, tulburari de dinamica sexuala, impotenta etc. ) si cancere de orice tip.
Durata unui tratament traditional difera pentru fiecare pacient in parte, in functie de afectiunile acestuia si de starea organismului sau. Acupunctura, la inceputul tratamentului, se realizeaza in serii de cate cinci sedinte, insa numarul acestora poate creste sau se poate reduce in functie de abordarea terapeutului. Pentru orice tip de afectiune, in perioada de tratament stabilita de doctor Ţuţu Codruţ, bolnavul ajunge la clinica o data sau de doua ori pe saptamana. Ameliorarea afectiunii se observa de obicei dupa primele interventii, dar, ca sa fie tratata afectiunea, tratamentul trebuie sa dureze cat indica terapeutul. Deseori, chiar daca doctorul Ţuţu Codruţ a prescris un tratament cu o durata mai lunga, bolnavii s-au simtit bine in primele 3-4 luni, au abandonat tratamentul dupa care au revenit tot cu aceeasi afectiune. Secretele medicinei traditionale nu trebuie ignorate si cei care le cunosc, cum este dr. Ţuţu Codruţ, le aplica cu maiestrie pentru orice pacient.
Medicina traditionala este un dar, dar al naturii, dar pentru oameni si in oameni. Oamenii ar trebui sa analizeze si sa accepte aceste concept, in asa fel incat sa poata beneficia de aplicarea lor si sa se bucure de o viata lunga intr-un corp sanatos.
Maestrul MAVRINO