Hipoglicemia reprezinta afectarea organismului uman in ceea ce priveste capacitatea de a metaboliza carbohidratii si se caracterizeaza prin existenta in sange a unui nivel redus de glucide, sub limita normalului.
Avand in vedere faptul ca glucoza este foarte importanta pentru functionarea optima a creierului, nivelul redus al acesteia cauzeaza disconfort la nivelul sistemului nervos central si o functionare necorespunzatoare a acestuia. Factorii care influenteaza scaderea nivelului glicemiei din sange sunt: alimentele conservate, zaharul, cafeaua si altele de acest tip.
Substantele anterior enumerate se absorb repede in sange, rezultatul fiind instabilitatea glucidelor. Atunci cand se consuma dulciuri in exces, nivelul glicemiei se ridica, pancreasul produce mai multa insulina si asa scade nivelul glicemiei din sange.
Hipoglicemia provoaca stres, care se manifesta prin diferite simptome: oboseala, dureri de cap, tulburari de vedere, alergie la alimente si chimicale, instabilitate emotionala, nervozitate si schimbare de stare, dezorientare, infectii cronice cu ciuperci, chiar si astm. Bolnavii de multe ori nu inteleg ca hipoglicemia este cauza acestor simptome. Ignorarea acestor simptome poate aduce bolnavul in pragul unei situatii tragice.
In cazul in care bolnavul este diagnosticat cu aceasta afectiune, obligatoriu trebuie sa ajunga la o clinica de medicina traditionala, unde specialistul in medicina traditionala va stabili conduita terapeutica, respectiv sedinte de acupunctura, extracte din plante medicinale si regim de alimentatie in timpul si dupa tratament.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.