Herpesul afecteaza 80% din populatia Terrei. Herpesul are diferite forme si manifestari. In trecut, herpesul ocupa prima pozitie in lista virusurilor, insa, din cauza gravitatii si complexitatii sale, HIV (virusul care provoaca SIDA) a trecut pe prima pozitie a clasamentului. Revolutia sexuala din anii 1950-1975 a favorizat raspandirea herpesului genital.
Alta forma de herpes este cel dobandit in timpul infectiilor virale cu virusul de tip I (HSV1). O alta forma de herpes este si Zona Zoster (herpes zoster), ce poate aparea la un interval mare de timp (cativa ani) din momentul in care bolnavul a fost afectat de varicela. Herpesul este provocat si de virusul EPSTEIN-BARR, forma de herpes provocata fiind mononucleoza infectioasa. Herpesul genital este o infectie provocata de virusul de tip II (HSV2).
Herpesul este un virus care traieste in celulele maduvei si se manifesta atunci cand sistemul imunitar nu functioneaza in parametri normali. Herpesul genital provoaca leziuni ale pielii in zona genitala. La barbati se manifesta prin prezenta unor vezicule in zona penisului si pe testicule, care, in cateva zile, se transforma in rani, inainte a incepe insanatosirea. La femei se manifesta in zona colului uterin, vaginului si a perineului. Manifestarile bolii pot fi insotite de secretii vaginale, mai ales la debutul afectiunii. Alte simptome sunt: temperatura ridicata si inflamarea nodulilor limfatici, durere in timpul actului sexual. HSV2 apare periodic si in mod normal manifestarile dureaza 5-7 zile.
Herpesurile orale ataca pielea, mai ales in zona gurii si nasului si se prezinta sub forma de vezicule. Desi prezenta acestui herpes este de scurta durata, se poate transforma intr-o rana dureroasa. Herpesul Zoster este cauzat de virusul Zoster, cel care provoaca varicela (VZV). Prezenta si manifestarile virusului sunt sub forma de vezicule in zona pieptului si abdomenului. Durerea se manifesta inainte ca virusul Zoster sa-si declanseze leziunile. Afectiunea dureaza de la cateva zile, la cateva saptamani.
Pentru tratarea infectiilor cu virusul herpetic, specialistul in medicina traditionala stabileste un plan de tratament ce include anumite proceduri de acupunctura, extracte de plante medicinale si regimul de alimentatie al bolnavului in timpul tratamentului si dupa aceea. Igiena in zona afectata este foarte importanta.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.