Metodele de diagnosticare in medicina traditionala sunt nedureroase si neinvazive, nu produc disconfort pacientului si prezinta un grad foarte ridicat de acuratete si precizie. Prin interpretarea pulsului si prin alte metode de diagnosticare (cum ar fi bioscanningul), se obtin informatiile necesare pentru stabilirea unui diagnostic corect si al unui tratament eficient.
Diagnosticare complexa conform medicinei traditionale
Consultatia in medicina traditionala se bazeaza pe interogarea pacientului, pe examinarea limbii, a pulsului, a pielii si a tonusului muscular, a starii de sanatate generala a pacientului.
Limba se examineaza din punct de vedere al:
- formei (ascutita, rotunda, plata etc.)
- dimensiunii
- integritatii (crapaturi)
- prezentei sau absentei depozitului lingual (culoare si localizare)
La nivelul arterelor radiale de la ambele maini se palpeaza pulsul superficial si cel profund in trei puncte. Caracteristicile pulsului dau informatii despre starea fizica si energetica a tuturor organelor si a organismului ca un tot unitar.
Pe suprafata irisului sunt prezente zone ce reprezinta proiectii ale organelor. La nivelul irisului pot aparea diverse pigmentatii sau microcicatrici in zonele care corespund organelor din corp. Prezenta lor arata ca organul respectiv este in suferinta.
Asociind afectiunile pielii cu nervul ce inerveaza zona respectiva, se poate ajunge la o concluzie privind starea de sanatate a pacientului.
Tonusul muscular reflecta starea meridianelor energetice, a nervului care inerveaza acea grupa musculara sau a musculaturii respective.
Informatiile obtinute in urma consultatiei duc la stabilirea cauzei prezentei bolii. Trebuie retinut ca este foarte importanta comunicarea medic – pacient si stabilirea unor punti de legatura reale. Se recomanda prezentarea simptomelor in mod obiectiv si fara exagerarea sau diminuarea importantei lor.
Odata diagnosticul stabilit si in functie de afectiunile fiecarui pacient se hotarasc metodele de tratament necesare: acupunctura si termoterapie tibetana, fitoterapie, masaj, dieta, manipularea sistemului osos, consiliere psihologica medicala.
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune, pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.