Diabetul este o alta afectiune care afecteaza anual intre 25 si 50 de milioane dintre locuitorii planetei. Afectiunile de orice tip s-au accentuat in ultimii 35 de ani. Diabetul corespunde, ca si numar de cazuri in statisticile medicale, cu procentajele infarctului miocardic.
Ambele tipuri de diabet, in mare parte, sunt interconectate. Diabetul este produs de tulburari pancreatice si de imposibilitatea acestui organ de a produce suficienta insulina. Insulina este hormonul care ajuta la mentinerea nivelului normal de glucoza in sange si distribuirea acesteia in tesuturi, in functie de necesitati.
Diabetul juvenil de tip I se caracterizeaza prin deficit de insulina. Este considerata cea mai grava forma de diabet si afecteaza copiii si adolescentii, avand in vedere ca pancreasul copiilor si al adolescentilor este atacat frecvent de diferite viroze. Este posibil ca bolnavii de diabet sa prezinte si o predispozitie genetica. Persoanele care sufera de diabet tip I juvenil trebuie sa se trateze cu insulina toata viata.
La o varsta mai inaintata apare diabetul de tip II, cand organismul produce suficienta insulina, dar celulele nu reactioneaza la prezenta insulinei. Insulina intra in celule prin niste pori denumiti receptori. Cand acesti receptori sunt blocati cu grasimi sau colesterol devin insensibili, iar insulina nu mai poate patrunde in celule. Glucoza ramane in sange si provoaca hiperglicemie. In cazul diabetului de tip II, specialistul in medicina traditionala trebuie sa lucreze in asa fel incat sa sensibilizeze celulele la insulina secretata de pancreas, deoarece administrarea de insulina nu trateaza problema si corpul devine rezistent la insulina. In aceasta situatie metabolismul este distrus.
Bolnavii de diabet tip I urineaza des, mai ales noaptea. Sunt insetati, infometati, obositi si irascibili. Diabetul de tip II poate fi insidios, fara manifestari vizibile ale dezechilibrelor existente. Bolnavii de diabet se trateaza cu anumite extracte din plante, acupunctura si dieta speciala. Alimentatia bolnavilor de diabet trebuie sa contina putine grasimi, asemenea regimului alimentar pentru cardiaci. Hrana trebuie sa contina multa celuloza, hrana cruda sau pregatita in mod special, cu putin ulei sau chiar fara. Hrana trebuie sa contina mai multe tipuri de tarate, painea se evita, la fel pastele fainoase, cartofii, orezul, porumbul, bananele, stafidele si alte fructe ce contin zahar. Bolnavii de diabet pot consuma curcan, pui, albus de ou etc.
Si in cazul bolnavilor de diabet trebuie aplicata metoda HELATIO, iar in amestecurile de plante trebuie adaugat ginkgo biloba. Tratamentele trebuie realizate sub supravegherea specialistului in medicina traditionala si coordonate asa cum este necesar pentru fiecare pacient in parte.
Medicina traditionala ofera toate posibilitatile ca fiinta umana sa poata fi protejata de-a lungul existentei sale. Cu cat mai mult se cunosc beneficiile medicinei traditionale, cu atat mai mult existenta fiintei umane va fi prelungita. Fiinta umana a fost asigurata din timpul Creatiei si al Facerii, avand in vedere ca fiinta umana a fost creata ultima. Ceea ce inseamna ca tratamentul si protectia fiintei umane au fost asigurate inainte de crearea ei.
Practicile traditionale de tratament si sistemele de medicina traditionala din diverse culturi trebuie abordate cu maxima seriozitate si intelese pentru a beneficia de actiunea lor terapeutica. Aceste metode de tratament exista de la inceputul istoriei si nu putem ignora acest fapt.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.