Candida este o afectiune produsa de prezenta si dezvoltarea ciupercii CANDIDA ALBICANS in organism. Candida se poate extinde pe piele, gura, la nivelul organelor genitale, in stomac si de acolo poate distruge orice organ.
Trebuie subliniat ca prezenta acestei ciuperci in organism este benefica, fiindca ajuta la echilibrarea metabolismului in organism. In clipa in care dezvoltarea acestei ciuperci depaseste limitele normale, creste si secretia de toxine in organism si apar dezechilibrele imunitare. Daca acest ciclu s-a produs o data, va deveni un fenomen permanent. Cu cat ciuperca este mai dezvoltata in organism, cu atat mai mult sistemul imunitar este deficitar.
Principalele vinovate pentru declansarea ciupercii candida sunt antibioticele. Antibioticele se lupta cu bacteriile, dar in acelasi timp distrug si bacteriile benefice din organism. Dezvoltarea candidei in organism se manifesta prin oboseala, nervozitate, frica,depresie, pierderi de memorie, dureri musculare si de oase etc. Caile respiratorii sunt afectate de asemenea, persoanele infectate cu candida tusesc, racesc des si au frecvent laringita sau faringita. Pielea afectata de candida prezinta eczeme, prurit (mancarimi), acnee si diferite infectii. Genital se manifesta prin prurit si scurgeri de culoare alba.
Tratamentul pentru candida in medicina traditionala implica detoxificarea organismului, tratarea tesuturilor afectate si regenerarea lor prin formule de plante adecvate, adaptate stadiului de infectie, prin adoptarea unui regim alimentar si prin revigorarea energetica a corpului cu proceduri de acupunctura.
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.