Sindromul colonului iritabil se manifesta la 30% din populatia Terrei si se caracterizeaza prin constipatie accentuata, diaree, dar si prin spasme, dureri, inflamatii si aerocolie. In formele ei grave, aceasta afectiune se manifesta prin eliminare de mucus, sange si persistenta unei temperaturi corporale ridicate.
Sindromul colonului iritabil poate fi cauzat si de prezenta candidei in exces , a parazitilor si a altor microorganisme. Inflamatia intestinului gros se manifesta si atunci cand organismul e hipersensibil la substante chimice.
Totodata, este posibil ca bolnavul sa manifeste o scadere a poftei de mancare, mergand pana la pierderea totala a apetitului si aparitia diferitelor forme de nervozitate si depresie. Aceasta afectiune este cunoscuta sub denumirea de anorexie. Manifestarea anorexiei poate aparea la 24-48 de ore dupa ce alimentele sunt ingerate.
Sindromul malabsorbtiei intestinale reprezinta pierderea capacitatii organismului de a absorbi nutrientii necesari. Acest lucru apare din cauza digestiei necorespunzatoare. Caracteristic pentru aceasta afectiune este faptul ca din mancarea consumata vitaminele si mineralele nu trec de mucoasa intestinala, ci se elimina odata cu reziduurile.
Astfel, din cauza faptului ca organismul este lipsit de nutrientii necesari pot apare multiple simptome, cum ar fi: senzatie de slabiciune, anemie, pierderea apetitului, pierdere in greutate, dilatarea stomacului, spasme musculare si dureri ale sistemului osos.
Alti factori care pot determina aparitia acestei afectiuni sunt: stresul, frica, indispozitia, excesele de alcool, dar si operatiile efectuate la nivelul stomacului si intestinelor.
Ulcerele peptice pot fi acute sau cronice. Ulcerul acut deseori nu are simptome vizibile, dar ulcerele cronice sunt dureroase si profunde. In functie de zona aparatului digestiv afectata, ulcerele sunt cunoscute ca ulcere gastrice si ulcere duodenale.
Ulcerele, in ambele forme, se manifesta prin dureri acute in partea superioara a abdomenului. Durerea in ulcerul gastric apare dupa consumul de alimente, iar in cazul ulcerului duodenal se manifesta pe stomacul gol. Bolnavul sufera cel mai mult intre mese si se trezeste noaptea, din cauza durerii.
Medicina alopata asociaza ulcerele cu surplusul de acid gastric si prezenta mai multor bacterii, cum ar fi CAMPYLOBACTER si HELICOBACTER PYLORI.
Colitele ulceroase sunt rezultatul inflamatiei colonului si rectului, afectate deseori de toxiinfectii alimentare. Simptomele pe care le resimte pacientul in cazul acestei afectiuni sunt: dureri acute insotite de reziduuri cu sange, puroi si mucus, meteorism, inflamatia intestinelor, diaree, constipatie, febra mare, anemie, pierdere in greutate. Complicatiile sunt: artrite periferice, spondiloze anchilozante, boli ale rinichilor si ale ficatului si inflamarea ochilor, pielii si a gurii.
Afectiunea, daca este tratata necorespunzator, dispare pentru scurt timp, dupa care recidiveaza. Uneori cauze ale acestei afectiuni sunt parazitii si bacteriile.
Medicina moderna trateaza aceste afectiuni cu antibiotice, vitamine si prin operatie. Boala este tratata, dar pentru scurt timp.
Medicina traditionala are scheme de tratament pentru fiecare afectiune descrisa mai sus, dar si pentru fiecare individ in parte, in functie si de alte afectiuni pe care le are, scheme care contin peste 130 de plante medicinale testate de-a lungul timpului, cu efect imediat in tratarea oricareia dintre afectiunile mai sus mentionate.
Tratamentul, in formele cele mai usoare ale bolii, incepe cu un extract dintr-o combinatie de 21 de plante si, in functie de afectiune, se adauga cate plante sunt necesare pentru tratamentul respectiv.
Totodata, acesta da indicatii bolnavului cu privire la alimentele pe care nu trebuie sa le consume si stabileste durata acestei interdictii. Medicul, in cadrul tratamentului, il invata pe bolnav cum sa elimine parazitii din corp, cum sa se alimenteze corect (ex. invata bolnavul sa nu consume mancare sub presiune), cum sa consume apa si mai ales cand, cum sa se comporte cu alimentele greu masticabile si multe altele.
Durata tratamentului pentru afectiunile mai sus mentionate variaza in functie de afectiune, de la perioade scurte de timp pana la perioade prelungite.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.