Afectiunile cardiovasculare afecteaza o mare parte din populatia Terrei. Exista o gama larga de factori care provoaca afectiuni cardiovasculare. Orice aduce atingere peretelui interior al vaselor sangvine si impiedica transmiterea oxigenului si nutrientilor catre inima, poate fi identificat ca factor de risc.
Agentii declansatori ai afectiunilor cardiace sunt: fumatul, aditivii alimentari, noxele, tensiunea arteriala crescuta etc. Acestia cauzeaza in timp sclerozarea arterelor, boala ce poarta denumirea de ateroscleroza.
Blocajul arterelor care duc spre creier provoaca accidentul vascular cerebral (AVC), iar cele care blocheaza drumul spre inima provoaca infarctul miocardic.
Ateroscleroza e cea mai cunoscută formă a afecțiunilor cardiovasculare. Se caracterizează prin îngroșarea progresivă a pereților arterelor și pierderea elasticității acestora, fiind cauzată de acumulări de celule moarte calcificate în vasele sanguine. Regimul alimentar este un factor foarte important în acest proces, pentru că acumularea colesterolului și a celulelor moarte în pereții interiori ai arterelor coronariene cauzează stenozarea lor, împiedică circulatia sângelui și eventual provoacă criza cardiacă.
Angina pectorala reprezinta spasmul muschiului cardiac, provocat de infundarea arterei si lipsa oxigenului in zona respectiva. Aceasta stare este similara cu situatia in care o fiinta umana ajunge intr-un mediu in care nu exista suficient oxigen. Bolnavul de angina pectorala simte durere in piept, dureri usoare in umeri, mandibula si palme.
Problema provine din blocajul partial al fluxului sanguin, provocat de ateroscleroza si de capacitatea redusa de oxigenare a tesuturilor. Acest lucru cauzeaza dezechilibru intre sangele care intra si cel iese din inima. In aceasta situatie, stenoza vaselor sanguine determina sangele care intra sa-l domine pe cel care iese si sa incarce inima. Ulterior, sangele se intoarce intr-o cantitate necorespunzatoare in plamani, picioare si alte organe. Prin transmitere genetica, o parte dintre copii se nasc cu bloc de ramura dreapta.
Miocarditele, care au o incidenta mai mare la persoanele de varsta a treia, se pot descrie ca o degenerare a muschilor cardiaci. Acest tip de afectiune se caracterizeaza prin inflamarea muschilor cardiaci.
Aritmia cardiaca se poate diagnostica dupa bataile anormale ale inimii in atrii si ventricule. Aceasta afectiune este resimtita ca o lipsa de ritm in contractiile muschiului cardiac si reflecta faptul ca inima are nevoie de nutrienti, ca este suprasolicitata sau obosita. Afectiunea este legata si de functionarea necorespunzatoare a aparatului digestiv insotita de gaze, blocaje stomacale si alergii.
Factorii principali care cauzeaza diferite forme de suferinte cardiace sunt tensiunea mare si stresul. Stresul, ca factor, este adesea asociat cu obiceiuri incorecte in ceea ce priveste alimentatia si consumul exagerat de zahar, cofeina, alcool, sare, lipsa de miscare sau obezitatea. Cu timpul, si disfunctionalitatile tiriodei pot cauza afectiuni cardiace.
Afectiunile cardiace afecteaza mai mult barbatii decat femeile. Femeile sunt predispuse sa dezvolte afectiuni ale inimii in perioada de premenopauza si in menopauza, intrucat nivelul de estrogen din organism scade si, totodata, scade si actiunea benefica a acestui hormon asupra sistemului cardiovascular. In acest sens, statisticile arata ca decesele inregistrate in randul femeilor din cauza unor afectiuni cardiace sunt de doua ori mai multe decat cele inregistrate in alte forme de afectiuni grave, cum ar fi cancerul. De aceea este foarte important pentru fiecare om sa evalueze factorii de risc care pot provoca afectiunile cardiace.
In faza incipienta, simptomele resimtite de bolnav in cazul unei afectiuni cardiace nu sunt foarte evidente, acest lucru datoradu-se evolutiei lente a acestui tip de afectiune, pe o perioada de cativa ani. Simptomele devin clare, deranjante in momentul in care arterele sunt stenozate suficient, cum este in cazul arterosclerozei. Ateroscleroza e denumita in medicina traditionala si ucigasul invizibil, deoarece are o evolutie de multe ori asimptomatica, bolnavii nebanuind ca au o problema de natura cardiovasculara.
Bolnavii care au bloc de ramura dreapta sau stanga prezinta urmatoarele simptome: senzatie de lipsa de aer, edeme in plamani, edeme la nivelul gleznelor, ori bolnavii de angina pectorala au dureri in piept si in alte parti ale corpului. Bolnavii de angina pectorala este posibil sa nu realizeze ca au o afectiune cardiaca, intrucat simptomele pot fi deseori confundate cu cele ale altor afectiuni. In acest caz, vizita periodica la medic este foarte importanta.
Toti cei care sufera de afectiuni cardiace, dupa ce sunt diagnosticati si tratati o anumita perioada, este indicat sa ajunga intr-o clinica de medicina traditionala. In acest caz, specialistul in medicina traditionala evalueaza corect situatia, precum si productia de DHEA – hormon care lucreaza profilactic impotriva afectiunilor cardiace. Dupa ce evaluarea este efectuata, specialistul in medicina traditionala stabileste tratamentul care, in principiu, consta in acupunctura, extracte hidroalcoolice in care sunt amestecate inclusiv ALFALFA si APDJUHA. Totodata, medicul aplica si HELATIOTERAPIA. Foarte importanta in tratarea acestei afectiuni este si miscarea intr-un anumit ritm, stabilit de catre specialistul in medicina traditionala.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.