Este o afectiune confundata deseori cu accidentul cardiac, din cauza faptului ca ambele se manifesta dupa o intrerupere sau insuficienta alimentare cu sange. In cazul infarctului cardiac e intrerupta circulatia sangelui spre inima si respectiv spre celelalte organe; in cazul AVC este intrerupta circulatia sangelui catre creier, iar rezultanta este coagularea sangelui sau inundarea creierului cu sangele ramas. In cazul acesta, nu mai exista oxigenare si tesutul cerebral moare.
Simptomele sunt paralizie, orbire, tulburari de vorbire (dislexie) si alte disfunctionalitati serioase. Bolnavul nu mai poate sa gandeasca sau sa-si aminteasca cum era inainte de accidentul vascular cerebral. AVC este afectiunea care ataca persoane de toate varstele. La cei mai in varsta, AVC este favorizat de tensiunea oscilanta, colesterolul marit si arterele sclerozate. In cazul persoanelor mai tinere, accidentele vasculare cerebrale se manifesta ca rezultanta a malformatiilor genetice, prezente inca de la nasterea bolnavului.
AVC poate fi provocat de narcotice, cofeina, amfetamina sau de medicamente luate in exces si care au in componenta efedrina. AVC in forme mai usoare se manifesta printr-o usoara amorteala a fetei sau in orice alta parte a corpului. AVC in forma grava are aceleasi simptome la inceput, dar trece rapid in paralizie, pierdere de vorbire, memorie, greutate la inghitire sau deces.
In medicina alopata, afectiunea aceasta se trateaza, dar partial; niciodata recuperarea totala nu este posibila. Medicina traditionala, prin tratamente cu acupunctura, extracte hidroalcoolice de plante medicinale, alimentatie corecta si un regim de viata corespunzator va ameliora problema intr-o mare masura.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.