Verucile (negii) apar ca urmare a infectiilor si virusurilor care trec prin sistemul imunitar al corpului si distrug celulele T. Celulele T sunt celule create ca sa lupte cu virusurile de acest tip. In cazul in care sistemul imunitar este slabit, virusurile au posibilitatea de a produce mici formatiuni la nivelul pielii. Verucile care cresc dinspre interiorul talpii spre exterior se numesc veruci plantare sau bataturi.
Tratamentele pentru aceasta afectiune sunt de doua tipuri: fortificarea sistemului imunitar cu vitamine si minerale, dar si reducerea stresului. Tratamentul intern se face prin consumul de extracte hidroalcoolice din plante dozate corespunzator si prin actiunea tehnicilor de acupunctura pentru echilibrarea intregului organism. Pentru zonele externe afectate se utilizeaza creme din extracte din plante.
Pielea uscata pe talpi si picioare este rezultatul alimentatiei deficitare si a circulatiei sangvine necorespunzatoare. Pentru a evita aceste probleme si complicatiile care pot aparea, respectiv leziuni la nivelul tesuturilor si afectarea pielii in ansamblu, este necesara consultarea medicului de medicina traditionala care va prescrie extracte hidroalcoolice si creme din plante care contin vitaminele A, D, E.
Calozitatile, bataturile se dezvolta in partea de jos a calcaiului, in partea din fata a talpii, inclusiv in zona degetelor si in partile laterale si reprezinta portiuni de piele intarita si ingrosata (piele moarta), provenind din frecari repetate. Alte calozitati sau bataturi provin din calcificarea oaselor, formand excrescente osoase (osteofite sau pinteni ososi) care apasa spre piele din interior. Acest lucru denota ca exista o presiune externa a incaltamintei, pamantului sau degetului alaturat.
Calozitatile, bataturile sunt celule moarte si calcificari care nu sunt foarte periculoase, dar orice neregularitate la nivelul organismului poate produce efecte nedorite in viitor. Ca exemplu, daca coloana vertebrala sau bazinul prezinta mici modificari, miscarea individului este ingreunata, iar in situatia in care nu se intervine corespunzator, posibilitatea de a se ajunge la imobilizare este mare. In concluzie, nu exista afectiuni mici si nesemnificative. Fiecare fiinta umana este obligata sa fie atenta la orice modificare a corpului. Si in cazul acesta, ajutorul medicului de medicina traditionala este obligatoriu. Medicul va stabili care este tratamentul adecvat si cat va dura pana la rezolvarea definitiva a acestor afectiuni.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.