Excesele de orice fel, inclusiv cel alimentar si lipsa de ordine in existenta individului, dauneaza tesutului cerebral si produc in timp tulburari functionale cu repercursiuni asupra structurii anatomice. La nivel cerebral, printre cele mai intalnite afectiuni sunt dementa si Alzheimer.
Alzheimer este forma cea mai severa a dementei si se caracterizeaza prin modificari patologice in zona hipotalamusului si a scoartei cerebrale, zone in care se gasesc centrii memoriei, ai vorbirii si ai ratiunii.
Bolnavii de Alzheimer prezinta un deficit acut al oxigenarii cerebrale. In Alzheimer neuronii din partea frontala a creierului mor, pentru ca nu mai au posibilitati de regenerare. Sistemul muscular cedeaza treptat. Abilitatile de comunicare, memoria si controlul neuro-motor se deterioreaza.
Alzheimer este o afectiune cerebrala ce debuteaza in urma deficitului acut de oxigenare cerebrala. Principala cauza a hipo-oxigenarii cerebrale este ateroscleroza, o afectiune a sistemului cardio-vascular ce reduce considerabil alimentarea cu sange in zona cerebrala. Un alt factor major in declansarea Alzheimerului este acumularea de aluminiu in corp. Corpul uman este capabil sa asimileze aluminiu in cantitati mai mari, fara ca persoana in cauza sa prezinte o simptomatologie distincta. Metalele pot fi preluate din rezervele de apa potabila (netestate corespunzator), din pesticide si multe alte surse. Corpul uman este alcatuit din apa in proportie de 70%. Orice componenta in exces produce dezechilibre si afecteaza sanatatea.
Deficitul de minerale si vitamine este un alt factor ce predispune spre dezvoltarea Alzheimer-ului. Alimentatia bogata in produse conservate favorizeaza producerea acestor carente in organism si prin urmare, declansarea proceselor degenerative la nivel cerebral. Disfunctiile tiroidei, de asemenea, sunt factori declansatori pentru Alzheimer si dementa.
Contrar opiniilor specialistilor din medicina alopata, ca Alzheimer este o afectiune incurabila, iar bolnavul poate fi doar mentinut intr-o stare acceptabila pana la deces, in medicina traditionala exista resurse si metode concrete pentru a restabili echilibrul bolnavilor de Alzheimer sau dementa, astfel incat acestia sa isi poata redobandi capacitatile cognitive si luciditatea.
Tratamentul Alzheimer-ului in medicina traditionala include extrase din amestecuri de plante medicinale ce contin si Ginkgo Biloba. Un alt remediu este realizat din formule ce contin ginseng coreean sau chinezesc.
Este recunoscut faptul ca specialistii in medicina traditionala nu lupta si nici nu doresc sa combata metodele alopate de tratament, din contra, adevaratii medici de medicina traditionala accepta tratamentele alopate daca sunt necesare pacientului in momente de criza, urmand ca apoi sa reechilibreze organismul prin metode specifice. Insa, de-a lungul istoriei, s-a dovedit ca tehnicile si practicile terapeutice traditionale pot oferi tratament pentru orice tip de afectiune.
*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan
*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.